close search results icon

Μοναδική παραμεθόρια πόλη που στερείται δικαστηρίου γίνεται η Αριδαία

Μοναδική παραμεθόρια πόλη που στερείται δικαστηρίου γίνεται η Αριδαία

Την αντίθεση τους εκφράζουν οι δικηγόροι, ασκούμενοι, συμβολαιογράφοι και δικ. επιμελητές της Αριδαίας σχετικά με τον νέο δικαστικό χάρτη που προκύπτει. Συγκεκριμένα δηλώνουν: 

"Σε συνέχεια της από 22 Ιανουαρίου 2024 δήλωσής μας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το αναρτηθέν στη διαβούλεση σχέδιο νόμου για το δικαστικό χάρτη. Παρότι στις 23 Ιανουαρίου 2024 η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ενώπιον των θεσμικών φορέων της Πέλλας πως αναβαθμίζεται το Ειρηνοδικείο Αριδαίας (Αλμωπίας) σε περιφερειακή έδρα, αυτό δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο 6 παρ. 1 περ. μ'. Καίτοι αναγνωρίστηκε η ιδιαιτερότητα της Πέλλας ως μια εκ των 3 παραμεθορίων ενοτήτων της χώρας, ο αποκλεισμός της Αριδαίας ως τρίτος πόλος του Νομού Πέλλας με περιφερειακό Δικαστήριο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Μοναδική παραμεθόρια πόλη που στερείται δικαστηρίου γίνεται η Αριδαία, ενώ αναβαθμίζονται και μη παραμεθόριες περιοχές της Β.Ελλάδας (Νάουσα, Ν.Μουδανιά, Ελευθερούπολη, Ροδολίβος...).

Κατά το διανυθέν διάστημα στο Ειρηνοδικείο Αριδαίας επιτεύχθηκαν οι ποσοτικοί στόχοι με την έκδοση 144 αποφάσεων, πράξεων, πρακτικών και διατάξεων, ενώ επιλύθηκε και το κτιριολογικό ζήτημα μετά από συνδρομή του Δήμου Αλμωπίας.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις της, και, ζητούμε τη στήριξη όλων των πολιτικών φορέων του Ν. Πέλλας ώστε να δημιουργηθεί δικαστική Περιφερειακή Έδρα στην Αριδαία. Η αποστέρηση από τους κατοίκους της Αλμωπίας του πολιτειακού πυλώνα της Δικαιοσύνης από την πόλη ελλοχεύει εθνικούς κινδύνους και υποβαθμίζει σημαντικά την παραμεθόρια επαρχία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ