close search results icon

Μονομαχία για δύο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Μονομαχία για δύο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Οκτωβρίου ανεβαίνουν και οι πολιτικοί τόνοι στα δρώμενα της Αλμωπίας, κάτι που φάνηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης με τηλεδιάσκεψη.

screenshot-20230314-184756-zoom-GSDLz.jpg

Ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης Νίκος Παρουτογλου και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κατά την τοποθέτηση του άσκησε κριτική προς την Δημοτική αρχή για την καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και έθεσε το ερώτημα για το πότε θα δοθούν στον Αλμωπό Αριδαίας οι 20.000 ευρώ από τα ταμεία της Λουτρόπολης. Μάλιστα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισήμανε 

Η διοίκηση του Δήμου μας, για άλλη μια φορά, μετά από 4! χρόνια συνεχίζει τους επιπόλαιους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς, σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την πορεία της χρονιάς.

Δυστυχώς αγαπητοί συμπολίτες, είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος της χώρας, που δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό!

Με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλμωπίας δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συζητήθηκε εκ νέου στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να σταλεί ξανά προς έγκριση.
Τις περιπέτειες στις οποίες κινδυνεύουμε να μπούμε, με τόση καθυστέρηση και επιπολαιότητα, δεν θέλω ούτε να τις σκεφτώ.
Αναρωτιέμαι όμως, αν πραγματικά μπορεί να περιμένει άλλο αυτός το τόπος.

Χρήστος Μπάτσης: Η κοινωνία μας επικροτεί 

screenshot-20230314-185028-zoom-n9IF7.jpg

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης υπεραμύνθηκε των επιλογών της Δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας πως η αντιπολίτευση περιορίζεται σε στείρα κριτική ενώ συνεχάρη υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος διαπίστωσε το λάθος στον προϋπολογισμό και προέβη στην διόρθωση, αφού ο νέος νόμος μετέφερε αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση προς την Δημοτική αρχή 

Αναφορικά με το θέμα χρηματοδότησης του Αλμωπού από την Δημοτική επιχείρηση των Λουτρών ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα δοθούν στον Αλμωπό 20.000 ευρώ και πως πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι η στήριξη της ομάδος, σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση δεν δίνει στις ομάδες τα συμφωνηθέντα από την ΚΥΑ χρήματα. 

inshot-20230316-083118013.jpg

Το σίγουρο είναι πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του Οκτωβρίου, το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλμωπία θα ανεβαίνει με τις εναπομείναντες  συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων να αποκτούν ιδιαίτερο νόημα αφού και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα ανεβάζουν τους τόνους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ