close search results icon

"Μου έσωσαν τη ζωή"! - Τι περιγράφει ασθενής που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Οι διαπιστώσεις και τα πολλά "ευχαριστώ" προς όλους. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Μία, σχεδόν συγκλονιστική περιγραφή, κάνει πολίτης των Γιαννιτσών, με αφορμή μία ασθένεια η οποία τον οδήγησε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Στην περιγραφή του στο pellanews.gr, ο κ. Αθανάσιος Μαχαιρίδης απευθύνεται άμεσα στους συμπολίτες του, σημειολογώντας τις διαπιστώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της «τριβής» του με το προσωπικό και τις συνθήκες τις οποίες εργάζεται.

Μάλιστα, εκφράζει και μια σειρά ευχαριστιών, τις οποίες δίδει με συγκεκριμένα πλαίσια τα οποία έχουν σημασία από την περιγραφή.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, Γρηγορείτε! Μην εφησυχάζεστε και μην αδιαφορείτε! Έχουμε στην πόλη μας ένα «χρυσό νόμισμα». Ας φροντίσουμε όλοι μας προσωπικά και συλλογικά μέσα από φορείς και συλλόγους να μην το χάσουμε! Μάλιστα δε, να το πολλαπλασιάσουμε, ώστε να γίνει ένας πολύτιμος θησαυρός “ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ”», λέει εξαρχής.

screenshot-29.png

Όπως περιγράφει «εξαιτίας μιας ασθένειας, ήρθα σε άμεση επαφή με το προσωπικό και τη λειτουργία του νοσοκομείου. Είδα πράγματα και θαύματα! Όμως, κυρίως, είδα τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του. Υπήρξα κακός ασθενής, το ομολογώ… Παράξενος και απείθαρχος. Παρ’ όλα αυτά, όμως, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό με αγκάλιασαν και μου φέρθηκαν με τόση καλοσύνη και ανθρωπιά. Το νοσηλευτικό προσωπικό, ακούραστο και υπομονετικό, ήταν συνέχεια στο πλευρό μου και ας τραβούσα εγώ τους ορούς και τα καλώδια.

Τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου, έναν έναν προσωπικά και όλους μαζί», σημειώνει με έναν μοναδικό τρόπο, ακόμη και…αυτοκριτικής ως ασθενής! Αυτό δείχνει και το ήθος του ανθρώπου, αν μη τι άλλο.

screenshot-30.png

Συνεχίζει λέγοντας:

«Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους γιατρούς, τον κ. Αλμπανίδη, που με παρέλαβε αρχικά και τον ακούραστο και πανταχού παρόντα, θαυματοποιό περισσότερο παρά γιατρό, τον κ. Μπουτέλ, καθώς, επίσης και όλους τους γιατρούς – συνεργάτες τους. Επίσης, ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, είτε στην κουζίνα, είτε στην καθαριότητα είτε οπουδήποτε αλλού. Με τις επίμονες φροντίδες τους γιατρεύτηκα από μια σοβαρή λοίμωξη, εξαιτίας της οποίας υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ζωής».

Ο κ. Μαχαιρίδης τονίζει πως «το Νοσοκομείο μας έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Οι γιατροί είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει και δικαιούνται να έχουν προσωπική και οικογενειακή ζωή. Αλλιώς πώς θα λειτουργούν με καθαρό μυαλό, όταν είναι υποχρεωμένοι επί δεκάδες ώρες την εβδομάδα να εργάζονται;! Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι πολίτες και με τις αρχές μπροστά να απαιτήσουμε λειτουργικό, στελεχωμένο με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και αξιόπιστο νοσοκομείο! Υπόψιν και όλα αυτά για το συμφέρον μας!».

Προσθέτει κλείνοντας «πριν νοσήσω, δεν περνούσαν τέτοιες σκέψεις από τον νου μου!» και καταλήγει υπογραμμίζοντας «Ευχαριστώ όλους, τους πάντες! Πρώτον τον Κύριό μου και Θεό μου, την Υπεραγία Θεοτόκο, Μητέρα Του και τον πνευματικό μου πατέρα Κυριάκο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ