close search results icon

Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία «απαγορεύει» στους παίκτες να πανηγυρίζουν με τον αλβανικό αετό στο Παγκόσμιο Κύπελλο

"Δεν πρέπει να υπάρχουν λόγια, χειρονομίες και καμία γενική συμπεριφορά που προκαλεί". 

Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία «απαγορεύει» στους παίκτες να πανηγυρίζουν με τον αλβανικό αετό στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μετά τον πανηγυρισμό με τον αλβανικό αέτο από τους Γκράνιτ Τζάκα και Τζέρνταν Σακίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, κι ενόψει της αναμέτρησης της Ελβετίας με την Σερβία στο προσεχές Μουντιάλ, στη φάση των ομίλων οι Ελβετοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους παίκτες τους με αλβανικές ρίζες να πανηγυρίζουν σχηματίζοντας τον δικέφαλο αετό.

Ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου της χώρας, Πιερλουίτζι Τάμι, έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει τέτοιος εορτασμός στο Κατάρ. Αμέσως μετά την κλήρωση των ομίλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Τάμι και η ελβετική αποστολή συνάντησαν τον προπονητή της σερβικής ομάδας Ντράγκαν Στοίκοβιτς. «Μας είπε: «Είναι κοινή μας επιθυμία αυτό το παιχνίδι να αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο», είπε ο Τάμι.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος της Ελβετικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ο γενικός γραμματέας, συναντήθηκαν στη συνέχεια με τους ομολόγους τους από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι Σέρβοι επανέλαβαν ότι η σερβική ομάδα θα ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο στον αγώνα που θα γίνει στο Κατάρ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι οπαδοί και οι πολιτικοί θα τηρήσουν επίσης όσα είπαν οι αξιωματούχοι της Σερβικής ομοσπονδίας. «Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά. Είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε να στείλουμε κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα», επέμεινε.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν λόγια, χειρονομίες και καμία γενική συμπεριφορά που προκαλεί. Όταν ζητωκραυγάζουμε, είναι για να δείξουμε τη χαρά μας, αυτό είναι σημαντικό. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε προκλητικοί», τόνισε.

Ακόμη και το 2014, είχε υπάρξει ανάλογη ανακοίνωση από στελέχη της ελβετικής ομοσπονδίας. Ο Γκράνιτ Τζάκα είχε δημοσιεύσει νωρίτερα μια φωτογραφία στο Instagram όπου οι σύντροφοί του σχηματίζουν με τα χέρια τους τον δικέφαλο αλβανικό αετό. Ενώ, νωρίτερα, ο μέσος είχε πανηγυρίσει με τέτοια χειρονομία με τη φανέλα της ομάδας της Γκλάντμπαχ. Ο πρώην συμπαίκτης του στην Ελβετία, Παϊτίμ Κασάμι,το είχε κάνει στο παρελθόν στα μέρη μας, όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Τζάκα και Σακίρι τιμωρήθηκαν από την UEFA με 10.000 ευρώ ο καθένας επειδή πανηγύρισαν με αετό στη νίκη επί της Σερβίας, αφού η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή δήλωσε ότι παραβίασαν τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.

πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ