close search results icon

Μπλε οικονομία: Σχεδιάζοντας μια ολιστική προσέγγιση πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Χώρες σαν την δική μας, με τόσο ευρύ θαλάσσιο πλούτο, θα πρέπει να αξιοποιήσουν την θάλασσα.

Χώρες σαν την δική μας, με τόσο ευρύ θαλάσσιο πλούτο, θα πρέπει να αξιοποιήσουν την θάλασσα, τις τεχνολογίες που προσφέρονται σε σχέση με αυτή στα πλαίσια μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό ήταν το σπουδαίο συμπέρασμα που εξήχθη στο πλαίσιο του Regional Growth Conference που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

"Η αξιοποίηση, η προστασία και η αναγέννηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα πολιτικής για την Ελλάδα, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τουρισμό, τη ναυτιλία και σε άλλες δραστηριότητες, κάτι που καθιστά την ελληνική οικονομία πλήρως αλληλοεξαρτώμενη από το θαλάσσιο οικοσύστημα», ανέφερε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β.Δ. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπάς. 

Παράδειγμα προς μίμηση καλών πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον αποτελεί ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νικόλαος Κομηνέας, ο οποίος και συμμετείχε στη συνεδρίαση τονίζοντας τα εξής: «Το νέο μοντέλο που θα βοηθήσει να αλλάξει η κατάσταση είναι να έρχεται η πληροφορία στις τοπικές κοινότητες, οι οποίες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν». Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης: o Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιωάννης Ψυχάρης, o Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου, η Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης Αγγελική Κοσμοπούλου ενώ το συντονισμό είχε η Διευθύντρια, Data Consultants Θεοδώρα Τσώκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ