close search results icon

Μπρατάκος στο ΒΕΘ: Θα μειώσουμε τον φόρο στα εισοδήματα των πολιτών

Στο πλαίσιο κεντρικής του ομιλίας ανέφερε ότι "παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια".

Την μείωση του φόρου στο εισόδημα των πολιτών στην επόμενη χρονιά προανήγγειλε ο υφουπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος κατά τη διάρκεια του δείπνου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την κοπή πίτας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει, για όσο ακόμη χρειαστεί, να παρεμβαίνει για την προστασία της αγοράς και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της κεντρικής του ομιλίας, ο κ. Μπρατάκος ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και να γίνουμε η θετική έκπληξη της Ευρώπης, σε πολλούς τομείς ενώ για το 2023 εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά την επιβράδυνση, η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας αναφορά κια στις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. «Το 2021 πετύχαμε τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, υπερκαλύπτοντας σχεδόν τις απώλειες της πανδημίας. Το 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι διπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Και το 2023 – παρά την επιβράδυνση – η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη παγκόσμιων κολοσσών, όπως η Amazon, η Microsoft και η Pfizer. Ειδικά η Θεσσαλονίκη, έχει γίνει πόλος προσέλκυσης επενδύσεων, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι εξαγωγές μας αγγίζουν το 40% του ΑΕΠ, από 20% που ήταν πριν από μια δεκαετία. Ενώ τα εξαγώγιμα προϊόντα, έχουν πια υποσκελίσει τις υπηρεσίες. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία γίνεται πλέον πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής», δήλωσε ο κ. Μπρατάκος.

Στηρίζουμε την μικρομεσαία επιχείρηση

Στη στήριξη της κυβέρνησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο κ. Μπρατάκος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «Οι ελληνικές επιχειρήσεις αντέχουν, δημιουργούν και προοδεύουν. Θα είμαστε μια κυβέρνηση – σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και όχι αντίπαλος. Γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι επιχειρήσεις, είναι αυτές που τροφοδοτούν την ανάπτυξη του τόπου. Είναι αυτές που δημιουργούν δουλειές, εισοδήματα και εθνικό πλούτο, για να μπορέσει να μοιραστεί στην κοινωνία. Στηρίξαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απέναντι σε κάθε απρόβλεπτη δοκιμασία. Μειώσαμε το φόρο επιχειρήσεων από το 29%, στο 22% . Και τον φόρο μερισμάτων από το 15% στο 5%. Μειώσαμε την προκαταβολή φόρου για τα φυσικά πρόσωπα στο 55% και για τα νομικά στο 80%. Μειώσαμε κατά 35% τον ΕΝΦΙΑ, καταργήσαμε μόνιμα την εισφορά αλληλεγγύης. Απαλλάσσουμε από το φόρο επιτηδεύματος τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που κάνουν μόνιμες προσλήψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ