close search results icon

Μύκονος: «Eσπασαν» το λουκέτο στο παραλιακό μπαρ - 70 άτομα «πιάστηκαν» να δουλεύουν στο… σφραγισμένο κέντρο

Μύκονος: «Eσπασαν» το λουκέτο στο παραλιακό μπαρ - 70 άτομα «πιάστηκαν» να δουλεύουν στο… σφραγισμένο κέντρο

Γράφουν οι

Γιώργος Πρωτοψάλτης
Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Τα αυθαίρετα καταστρώματα του σφραγισμένου beach club στον Πάνορμο της Μυκόνου έγιναν... αμμώδη «παραλία». Ακόμα και πίσω από... σφραγισμένες πόρτες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με ιδιαίτερη... ευρηματικότητα το όργιο αυθαιρεσίας στο «νησί των ανέμων».

Το δημοφιλές παραλιακό μαγαζί βρέθηκε για τρίτη φορά μέσα σε ελάχιστες μέρες στο στόχαστρο των Αρχών, που εντόπισαν νέες παραβάσεις παρά το «λουκέτο». Αυτή τη φορά, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι άγνωστοι, σε ανύποπτο χρόνο, είχαν μεταφέρει θαλάσσια άμμο από την παραλία σε ξύλινα καταστρώματα της επιχείρησης, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί αυθαίρετα. Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρίας της επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Περίπου 45.000 τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετων κατασκευών είχαν εντοπίσει τα μικτά κλιμάκια στον έλεγχο που είχαν πραγματοποιήσει στο παραλιακό κέντρο της Μυκόνου στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ανάμεσα σε αυτές τις κατασκευές ήταν και τα ξύλινα καταστρώματα που ως… διά μαγείας απέκτησαν… αμμώδες περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει σφραγιστεί. Τη νέα παράβαση διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης στο παραλιακό μαγαζί για να ελέγξουν αν τηρείται το «λουκέτο». Στο χώρο δεν υπήρχαν εργάτες, καθώς οι διαδικασίες μεταφοράς της άμμου από την παραλία είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης είχε επιβληθεί στις αρχές Μαΐου, ανήμερα των εγκαινίων για τη θερινή σεζόν. Παρά τις κυρώσεις, λίγες ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν κατά τη διάρκεια ελέγχου τις σφραγίδες παραβιασμένες, ενώ εντός της επιχείρησης υπήρχαν 70 άτομα προσωπικό, τα οποία λειτουργούσαν κανονικά τις κουζίνες. Για τις παραπάνω παραβάσεις με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, είχε συλληφθεί ο υπεύθυνος του χώρου, ο οποίος υποστήριξε πως το μαγαζί άνοιξε μόνο για να στεγάσει τους 70 υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν πού να μείνουν και τι να φάνε.

Τα αλυσιδωτά περιστατικά που καταγράφονται στο σφραγισμένο παραλιακό club δεν αποκλείεται να συνδέονται με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επαναλειτουργία του χώρου υπό νέα εταιρία. Οι υπεύθυνοι έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές για να επαναλειτουργήσει ο χώρος πρέπει να γκρεμιστούν όλες οι αυθαίρετες οικοδομικές κατασκευές, ενώ παράλληλα πρέπει να λάβει άδεια και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εκτός από τους «μεγάλους» παραβάτες των δημοφιλών μαγαζιών της Μυκόνου, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους για τα υπόλοιπα «κρούσματα» αυθαίρετης δόμησης που καταγράφονται σε περιοχές του νησιού. Το πρωί της Τετάρτης, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 59χρονο άνδρα που πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες στην οροφή νεοανεγειρόμενου κτίσματος στο χωριό Πλιντρί, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια.

Αξιοποιώντας τη «βροχή» καταγγελιών που δέχονται καθημερινά οι Αρχές του νησιού, μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσουν για όλο το καλοκαίρι να βάζουν στο στόχαστρο πολεοδομικές παραβάσεις, αυθαιρεσίες και κρούσματα βίας και εγκληματικότητας που συνδέονται με αυτές. Για το καθημερινό «σαφάρι» ελέγχων, η τοπική Αστυνομία έχει ενισχυθεί με 130 επιπλέον αστυνομικούς, που θα παραμείνουν μέχρι και το τέλος της θερινής σεζόν στο νησί, με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ