close search results icon

Ν. Διαλυνάς: Προτείνω την αποχή των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον Λάμπρο Μαργαρίτη

Η κηδεία του κ. Μαργαρίτη θα γίνει αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. 

Την αποχή των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του ομότιμου καθηγητή Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Μαργαρίτη, ζητά ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς.

Ο κ. Διαλυνάς μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε πως προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να συνεδριάσει εκτάκτως και να αποφασίσει, σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των αρμόδιων δικαστικών αρχών, να απέχουν αύριο οι δικηγόροι της πόλης από τα καθήκοντά τους, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στον αείμνηστο συνάδελφό τους.

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια για την πρότασή μου στον Σύλλογό μας, καθώς εγώ δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τις αρετές του δασκάλου, όπως πολλοί τον αποκαλούν. Ζητώ την αποχή μας από τα καθήκοντά μας αύριο, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στην κηδεία του Λάμπρου Μαργαρίτη. Θεωρούμε πως όσοι τον συναντούσαμε πιο συχνά από άλλους συναδέλφους, στα έδρανα αλλά και στις καθημερινές δίκες, οφείλουμε να έχουμε την δυνατότητα να τον τιμήσουμε για τελευταία φορά» λέει ο κ. Διαλυνάς, με τον ίδιο να προσθέτει πως σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρότασή του, «εγώ προσωπικά τουλάχιστον, αύριο θα ζητήσω αναβολή από το δικαστήριο με μοναδικό αίτημα και αιτιολογία την δυνατότητα της συμμετοχής μου στην κηδεία του συναδέλφου μου».

Σημειώνεται πως η κηδεία του κ. Μαργαρίτη θα γίνει αύριο Τετάρτη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας (Αγία Σοφία) ενώ η σορός θα εκτεθεί στην εκκλησία από τις 13:00.

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, ενώ υπήρξε από τους κορυφαίους διαχρονικά της νομικής επιστήμης σε ακαδημαϊκό επίπεδο και μέχρι τελευταία έδινε καθημερινά μάχες από τα δικηγορικά έδρανα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ