close search results icon

Νατσιός: «Δεν είμαστε QR Code, είμαστε άνθρωποι, λέμε ΟΧΙ στη ψηφιακή σκλαβιά!»

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση του Προσωπικού Αριθμού με το διεθνές πρότυπο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Σε μία συνέντευξη που ξεχώρισε για την καθαρότητα της γλώσσας και την ευθύτητα του λόγου, ο πρόεδρος του Κινήματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, μίλησε στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV για το κεντρικό διακύβευμα της εποχής μας: τον αγώνα για Πίστη, Πατρίδα και Ελευθερία. Η συζήτηση, με επίκεντρο τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη, τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και την παιδεία, ανέδειξε την αληθινή φύση των τεκταινόμενων ως ενός βαθιού, πολιτισμικού και πνευματικού πολέμου. Ο Δημήτρης Νατσιός δεν μάσησε τα λόγια του: «Αντιστεκόμαστε, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό που ζούμε δεν είναι απλώς μια τεχνολογική πρόοδος. Είναι οργανωμένη επίθεση κατά του ανθρώπου».

Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βρέθηκε το ζήτημα του Προσωπικού Αριθμού Πολίτη. Ο Δημήτρης Νατσιός ξεκαθάρισε πως το εν λόγω ψηφιακό εργαλείο δεν είναι απλώς μια τεχνολογική καινοτομία. Δεν είναι μια διοικητική διευκόλυνση ή ένα μέσο διασύνδεσης των πολιτών με το κράτος. Πρόκειται, όπως είπε, για «το όχημα μέσα από το οποίο επιχειρείται η απόλυτη ψηφιακή χειραγώγηση του ανθρώπου». Πρόκειται για ένα εργαλείο που, όπως τόνισε, ενσωματώνει «το σύνολο των στοιχείων, των πράξεων και της ζωής του πολίτη» και ενοποιείται με τις ψηφιακές ταυτότητες και την τεχνολογική υποδομή του Ενιαίου Κέντρου Διακυβέρνησης. Ο πολίτης δεν θα έχει πλέον υπόσταση ως πρόσωπο, ως ελεύθερη βούληση, ως έλλογη ύπαρξη με πνευματική υπόσταση. Θα είναι ένας ψηφιακός αριθμός. «Η ανθρώπινη υπόσταση μετατρέπεται σε προφίλ. Δεν θα λέγεσαι πλέον ‘Δημήτρης’, θα είσαι ένας γραμμωτός κώδικας. Ένα barcode. Ένα αναγνωριστικό πίνακα χρήστη».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως το σύστημα του Προσωπικού Αριθμού είναι δομημένο στη βάση της πλήρους διασύνδεσης: αριθμός μητρώου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, όνομα, οικογενειακές σχέσεις, περιουσία, υγεία, μετακινήσεις, αγορές, κοινωνική συμπεριφορά, εκκλησιαστική ταυτότητα, όλα θα βρίσκονται εντός ενός ενιαίου ψηφιακού φακέλου που θα ελέγχεται, θα αξιολογείται, θα περιορίζεται ή και θα τιμωρείται. «Αυτό δεν είναι διοίκηση. Αυτό είναι το τέλος της ελευθερίας. Είναι το προστάδιο του χαράγματος. Είναι η απώλεια της εικόνας του Θεού από τον άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συνδέοντας το ψηφιακό σύστημα με την πνευματική διάσταση της Ορθοδοξίας, υπογράμμισε: «Μας αφαιρούν το όνομα. Και όταν ο άνθρωπος δεν έχει όνομα, δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει ψυχή. Είναι πράγμα. Αντικείμενο. Δεδομένο. Αριθμός».

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση του Προσωπικού Αριθμού με το διεθνές πρότυπο ψηφιακής διακυβέρνησης, γνωστό και ως “Digital ID” που προωθείται από διεθνείς οργανισμούς όπως το WEF, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ. Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα δεν είναι απλώς πειραματόζωο. Είναι το πρότυπο εφαρμογής μιας παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής». Και απέδωσε την εθελόδουλη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον απόλυτο εναγκαλισμό της με τα διεθνή σχέδια ελέγχου, σε πλήρη διάσταση με τον πολιτισμό και την πίστη του ελληνικού λαού.

Εξίσου καυστικός υπήρξε για την Παιδεία. Όπως είπε, το ελληνικό σχολείο έχει μετατραπεί σε εργαλείο αποδόμησης του ελληνορθόδοξου φρονήματος. Μίλησε για τη βίαιη απομάκρυνση της πίστης από τα σχολικά βιβλία, την αποχριστιανοποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, την εισβολή «φυλετικής ενοχής» και «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» σε παιδιά που δεν έχουν ακόμα μάθει τα βασικά. «Τι κάνουν σήμερα; Μαθαίνουν στα παιδιά πώς να απορρίπτουν τη γλώσσα τους, πώς να ξεχνούν τους ήρωές τους, πώς να ντρέπονται για την πίστη τους. Είναι αυτή Παιδεία ή είναι εργαλείο παγκοσμιοποίησης;», αναρωτήθηκε. Ως παιδαγωγός ο ίδιος, εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την πνευματική ερημοποίηση της νέας γενιάς. «Έχουμε ένα σχολείο που δεν μορφώνει. Σμιλεύει υπηκόους. Σμιλεύει υποτακτικούς».

Παράλληλα, τόνισε πως ο ρόλος της Εκκλησίας πρέπει να είναι καθοριστικός στη σημερινή συγκυρία. Κάλεσε τους ποιμένες να εξέλθουν από τη σιωπή, να σταθούν στον λαό, να μην φοβούνται να πουν την αλήθεια. «Η Εκκλησία σήμερα δεν έχει το περιθώριο να κρύβεται πίσω από τη διπλωματία. Εάν δεν μιλήσει, εάν δεν φωνάξει, τότε θα είμαστε συνένοχοι. Η σιωπή είναι προδοσία. Η απραξία είναι συνεργασία με το σύστημα». Ανέφερε ότι υπάρχουν ιερείς, μοναχοί, επίσκοποι που αντιστέκονται και δίνουν αγώνα, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε πως υπάρχουν και άλλοι που «σιωπούν για να μη θίξουν τις σχέσεις τους με την εξουσία».

Ο Δημήτρης Νατσιός δεν δίστασε να στοχοποιήσει πολιτικά την κυβέρνηση, μιλώντας για ένα καθεστώς που έχει ταχθεί στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης, μακριά από τις αξίες του ελληνικού λαού. «Αυτοί που μας κυβερνούν δεν αγαπούν την Ελλάδα. Δεν αγαπούν τον Χριστό. Είναι διαχειριστές σχεδίων άλλων κέντρων. Δεν νοιάζονται για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους, για τα σχολεία. Νοιάζονται για τα QR codes, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα κονδύλια. Δεν νοιάζονται για την Πατρίδα, γιατί δεν την αισθάνονται ως Πατρίδα», είπε με δριμύτητα.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως είπε, ο λαός του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής έχει βαθιά ριζωμένη μέσα του την πίστη, την αγάπη για την πατρίδα και το αίσθημα της δικαιοσύνης. «Το Αγρίνιο είναι μια πόλη με μακρά παράδοση αντίστασης και πνευματικής ζωής. Εδώ χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας που δεν υποτάσσεται. Και γι’ αυτό η φωνή που βγαίνει από την Αιτωλοακαρνανία έχει ξεχωριστή βαρύτητα στη μάχη που δίνουμε», τόνισε.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την αποδοχή που συναντά η ΝΙΚΗ στον τόπο, κάνοντας λόγο για ανθρώπους «που στέκονται σταυρωτά και προσευχητικά απέναντι σε μια εποχή σύγχυσης και αποστασίας». Υπογράμμισε τη σημασία της τοπικής ενότητας και της εθνικής αφύπνισης: «Από την καρδιά της Δυτικής Στερεάς, στέλνουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα: Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Είμαστε ακόμα ζωντανοί, γιατί δεν χάσαμε την πίστη μας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κάλεσε τους πολίτες να σηκωθούν όρθιοι. Όχι με βία, αλλά με αντίσταση, ενημέρωση και πίστη. «Αν δεν αντισταθούμε τώρα, μετά δεν θα μπορούμε ούτε να μιλήσουμε. Όταν ο αριθμός μπει παντού, όταν οι ταυτότητες γίνουν υποχρεωτικές, όταν χάσουμε και τα τελευταία ίχνη ελευθερίας, τότε θα είναι αργά». Υπογράμμισε ότι η μάχη αυτή δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά πνευματική. Είναι μάχη υπαρξιακή, ανάμεσα στο Φως και το Σκοτάδι. Και γι’ αυτό, όπως είπε, δεν υπάρχει περιθώριο ουδετερότητας. «Είναι ώρα να διαλέξουμε στρατόπεδο. Ή με τον Χριστό ή με τον ψηφιακό αφέντη. Ή με την Ελευθερία ή με τον αριθμό. Ή με την Πατρίδα ή με το Παγκόσμιο Χάος».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ