close search results icon

Νέα ερωτηματικά για τις πληροφορίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Γεωργούλη -Τα μισόλογα της Τσαπανίδου

Νέα ερωτηματικά για τις πληροφορίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Γεωργούλη -Τα μισόλογα της Τσαπανίδου

Την υπόθεση βαριάς κακοποίησης της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη σχολίασε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στηρίζει το θύμα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα δημοσιογραφικά, ωστόσο όπως φαίνεται ήταν γνωστή στους διαδρόμους των Βρυξελλών από χρόνια και οι φήμες είχαν φθάσει μέχρι και την Κουμουνδούρου η οποία έκανε μια έρευνα μεν, αλλά αρκέστηκε στη διάψευση του θύτη-Γεωργούλη και έκλεισε το θέμα εκεί.

Μέρα με την ημέρα όπως φαίνεται η υπόθεση Γεωργούλη λαμβάνει και νέες διαστάσεις καθώς μετά την κόντρα για το ποιος διέρρευσε το όνομα του θύματος, πλέον ερωτηματικά τίθενται για το τι και από πότε γνώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Πώς έφθασαν οι φήμες για τον Γεωργούλη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι φήμες αυτές κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες και έφθασαν στα αυτιά των ευρωβουλευτών μας και του κ. Παπαδημούλη το 2022. Όταν η φήμη κυκλοφόρησε ήταν απλά μια φήμη για κακή συμπεριφορά απέναντι σε ένα άτομο δεν υπήρξε περισσότερη λεπτομέρεια», είπε αρχικά η κυρία Τσαπανίδου, στο Action24. Όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το χρονικό πλαίσιο στο οποίο έγινε αυτή η έρευνα από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι έγινε πριν δύο χρόνια, εκείνη απάντησε: «Αν θυμάμαι καλά ο κ. Κούλογλου είπε πριν ένα με δύο χρόνια. Η ιστορία έγινε το 2022, ενημέρωσε το κόμμα ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Τσίπρας είπε ψάξτε την ιστορία. Αυτό έγινε τον Ιούνιο», είπε και πρόσθεσε: «Οταν υπάρχει φημολογία δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, ψάχνεις αν υπάρχει κάτι».

Πώς διερεύνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια την υπόθεση Γεωργούλη

Σε ερώτηση πώς διερεύνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Γεωργούλη πριν από δύο χρόνια η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε «με δύο τρόπους, όπως διερευνώνται οι φήμες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τη μία καλείς τον άνθρωπο για τον οποίο έχει ακουστεί αυτή η φήμη. Φήμη επαναλαμβάνω, ίσον κουτσομπολιό σε αυτό το στάδιο.

Ήταν μία φήμη για κακή συμπεριφορά, θέλετε να την πω κακοποιητική συμπεριφορά. Για εμένα η κακή συμπεριφορά είναι κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κακή συμπεριφορά που δεν είναι κακοποιητική. Ναι, σε συνεργάτες. Όχι το κακή συμπεριφορά είναι ευρεία έννοια.

Ο κ. Παπαδημούλης φώναξε τότε τον κ. Γεωργούλη για εξηγήσεις. Αν ισχύει, τι συμβαίνει, αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές από μέρους του, αν υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του, υπάρχουν διαμαρτυρίες από κάποιους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα, είπε πως πρόκειται περί συκοφαντικών φημών, είπε ότι πρόκειται περί προσβλητικής διαδικασίας, διέψευσε τα πάντα. Ενα λοιπόν είναι αυτό το στάδιο. Φωνάζεις τον άνθρωπο που είναι πρωταγωνιστής σε αυτή τη φημολογία και του ζητάς την εξήγηση».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κακούση «κάποιος ο οποίος θίγεται από μία τέτοια κατηγορία, δεν ρωτάει λοιπόν ο Γεωργούλης τον Παπαδημούλη «ποιος τα λέει αυτά για εμένα»;, η κυρία Τσαπανίδου απάντησε: «φτάνουν στα αυτιά μας φήμες είναι η απάντηση, δεν ήμουν μπροστά στη συνομιλία και δεν μπορώ να σας μεταφέρω στιχομυθίες. Σας μεταφέρω τη διαδικασία έτσι όπως αυτή έχει γίνει».

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου, η κ. Τσαπανίδου τόνισε πως «δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την ταυτότητα του θύματος. Είναι ποτέ δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να έδωσε το όνομα του θύματος»;, είπε συγκεκριμένα και συνέχισε: «Είμαστε ένα κόμμα που στέκεται δίπλα στις γυναίκες και διαδηλώνει γι' αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει δομές και κέντρα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες, είναι δίπλα τους ενεργά. Είμαστε με το θύμα, το λέμε από την πρώτη στιγμή».

«Δεν υπήρχε περίπτωση άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ να έβαζε για δεύτερη φορά το θύμα σε αυτή τη διαδικασία. Και όταν ρωτάω με ποιο σκεπτικό ρίχνουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ το αναλύουν λέγοντας ότι αφού δεν το έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ θα το έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε επίσης η κυρία Τσαπανίδου.

Τέλος, αναφορικά με τον αντίκτυπο της υπόθεσης στο εκλογικό αποτέλεσμα η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, είπε «αυτό θα το δούμε. Σίγουρα το περιστατικό μας σοκάρει και μας αναστατώνει».

iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ