close search results icon

Νέο γήπεδο Άρη: Δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση όλοι οι εμπλεκόμενοι -Άμεσα η ανταλλαγή των εκτάσεων

Νέο γήπεδο Άρη: Δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση όλοι οι εμπλεκόμενοι -Άμεσα η ανταλλαγή των εκτάσεων

Ομοφωνία για την υλοποίηση του project του γηπέδου του Άρη υπήρξε στην τηλεδιάσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ανάμεσα σε Άρη, Πολιτεία, Δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Συμφωνήθηκε να προχωρήσει το μεγάλο έργο της διπλής ανάπλασης στην περιοχή της Πυλαίας, για το οποίο τα στελέχη της κυβέρνησης σημείωσαν ότι είναι «επ’ ωφελεία όλης της Θεσσαλονίκης και του Άρη».

Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις από πλευράς κυβέρνησης για την αλλαγή χρήσης του Χαριλάου, μαζί με τις πολεοδομικές ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και ενδεχομένως να δημιουργηθεί και ένας που θα λειτουργεί ως μουσείο του συλλόγου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να δρομολογηθεί η μεταφορά της έκτασης του ΟΑΕΔ στην Πολιτεία και εν συνεχεία αυτή θα μεταβιβαστεί στον σύλλογο. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το θέμα.

Τέλος, η κάθε πλευρά όρισε συγκεκριμένους εκπροσώπους, δηλαδή την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί ο κ. Σκέρτσος (Επικρατείας), τον Άρη οι κ.κ. Τριμμάτης-Αρβανίτης, την Περιφέρεια ο κ. Γιουτίκας (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος), τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Δημητριάδης (Αντιδήμαρχος) και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο κ. Καϊτεζίδης (Δήμαρχος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ