close search results icon

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ζητούμενο είναι να πληρώσουν όσοι έβγαλαν μεγάλα κέρδη από την ενεργειακή κρίση»

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή 8 Μαΐου, ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες.

Επικριτικά σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενέργεια σε συνέντευξή του, όπου επανέλαβε ότι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή, που με συνέπεια υποστηρίζει εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής, είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε πως «εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μιλήσει για δύο μέτρα. Το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θέλει ειδική έγκριση όπως το πλαφόν στη χονδρική, και το δεύτερο μέτρο είναι ο φόρος στα υπερκέρδη των παραγωγών».
Όπως υποστήριξε, «η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση, θεσμική και ρυθμιστική, αλλά συζητάει το πλαφόν στη λιανική από τον Ιούλιο. Σωστό θα είναι να ισχύσει το πλαφόν στη λιανική τιμή από αύριο το πρωί και να μάθει ο καταναλωτής πώς θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ καταναλωτή, κράτους και παραγωγών. Να υπάρχει μια δικαιοσύνη στην περιπέτεια που ζούμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι τελικά τι θα πληρώσουν οι παραγωγοί. Αυτοί που έχουν τα μεγάλα κέρδη από αυτή την κρίση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το επίδομα που θα καταβληθεί, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι να δίνεις μόνο χρήματα, αλλά πώς θα ρυθμιστεί η αγορά, δηλαδή πώς θα ρυθμιστεί το ποιος επωμίζεται το κόστος της ενεργειακής κρίσης.

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή 8 Μαΐου, ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, των αντιπροσώπων στο συνέδριο και των εκπροσώπων στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

«Επιλέξαμε να έχουμε δύο επιλογές, ώστε να υπάρχει μια καθαρή εντολή για το όνομα της παράταξης, καθώς είχαμε δεσμευτεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου ότι θα επαναφέρουμε το σύμβολό μας και το όνομά μας, αλλά σεβόμενοι τον πολυκομματικό φορέα, που εγκαινίασε η Φώφη Γεννηματά», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την επιλογή που θα έχουν τα μέλη του κόμματος μεταξύ του «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και «ΚΙΝΑΛ».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συνεργασιών, τόνισε μιλώντας για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ασχολούνται μαζί μας, γιατί τους χαλάσαμε τη σούπα. Είχαν καλοβολευτεί οι δύο τους σε μια μοναξιά, όπου ο ένας δίνει δύναμη στον άλλο. Εγώ λέω στον ελληνικό λαό ότι εάν έχουν απογοητευτεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, να μας δώσουν μια ευκαιρία και να είναι σίγουροι ότι ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, με ένα σύγχρονο πολιτικό δυναμικό και ένα σύγχρονο πρόγραμμα που αγκαλιάζει τις αγωνίες τους, δεν θα τους απογοητεύσει και θα φέρει στην Ελλάδα καλύτερες μέρες».

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ