close search results icon

Νόμος Σβάμπ στην Τούμπα και non stop ΠΑΟΚ

Αν και αιφνιδιάστηκε, τελικώς κέρδισε με ανατροπή τη Λαμία με 3-1. 

Η Λαμία αιφνιδίασε τον κακό ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών, προηγήθηκε στην Τούμπα αλλά προσγειώθηκε απότομα όταν ο Δικέφαλος σοβαρεύτηκε και έριξε στο γήπεδο τα βαριά χαρτιά του. Ισοφάρισε ο Μιχαηλίδης, το «κλείδωσε» με δύο γκολ ο Σβαμπ (3-1).

Ο ψυχωμένος από το «διπλό» στην Λεωφόρο, ΠΑΟΚ, αιφνιδιάστηκε από την εξαιρετική Λαμία που τον στρίμωξε με το... καλημέρα στο γήπεδο της Τούμπας. Σε ένα ματς που προσφερόταν για αλλαγές δεδομένου πως ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ και το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε «ανάσες» σε Κουλιεράκη, Μεϊτέ και Τάισον, κινήθηκε με Βιεϊρίνια - Ράφα Σοάρες στα άκρα, Μιχαηλίδη - Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας, Οζντόεφ - Τσιγγάρα στα χαφ, επιστρατεύοντας Αντρίγια - Ντεσπόντοφ μαζί με Κωνσταντέλια στην επιθετική τριπλέτα, με φορ τον Σαμάτα.

Μια ενδεκάδα που έδειχνε να μην πατάει καλά καθ΄όλη την διάρκεια του α΄ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να στήνουν τον ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 7'. Ο Δικέφαλος και συγκεκριμένα οι Κεντζιόρα - Κοτάρσκι έδωσαν δικαιώματα και η Λαμία δεν του χαρίστηκε. Ασυνεννοησία των δύο ασπρόμαυρων με τον Μαρτίνες προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1.

Η... ψυχρολουσία όμως είχε και συνέχεια καθώς το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου έφτανε με χαρακτηριστική άνεση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, δείχνοντας διαρκώς τα δόντια του στο ανοιχτό γήπεδο. Στο 15΄το κενό στον άξονα του Δικεφάλου, δημιούργησε εκ νέου προϋποθέσεις απειλής για τους φιλοξενούμενους, με τον Τσιλούλη να βρίσκει δίχτυα με εξαιρετικό πλασέ, ωστόσο, το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τα «καμπανάκια» φαίνεται πως δεν ηχούσαν στα αυτιά του ΠΑΟΚ, με την Λαμία να καταγράφει μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 18' με την κεφαλιά του Σλίβκα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να βρει απαντήσεις, όντας εγκλωβισμένος στον αντίπαλό του που έκλεισε το 20λεπτο με απολογισμό 5(1) τελικών προσπαθειών αντί της μίας των ασπρόμαυρων. Στο 21' της αναμέτρησης και πάλι ο πρώτος λόγος ανήκε στην Λαμία, με τον Τσιλούλη να γυρίζει ωραία στον Λέικ μετά την εξαιρετική πάσα του Σλίβκα, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν κακό, στέλνοντας τη μπάλα έξω.

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 24΄με τον Ράφα Σοάρες να πλασάρει πάνω από τον Κοσέλεφ και την άμυνα της Λαμίας να διώχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή ήταν η παρένθεση σε ένα χωρίς ουσία και ρυθμό 45λεπτο από πλευράς Δικεφάλου. Ίσως σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής σεζόν για τους ασπρόμαυρους. Τα... προσχήματα έσωσε ένας εκ των διασωθέντων του 45λεπτου, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε με καρφωτή κεφαλιά το 1-1, μετά την σέντρα του Αντρίγια σε μία εξαιρετική κομπίνα στατικής φάσης. Ότι αξίζει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από την εικόνα του μέχρι εκείνο το σημείο...

Μάλιστα, ο Έλληνας στόπερ φρόντισε να αφιερώσει το γκολ στον πατέρα του, τον οποίο έχασε πριν από λίγες ημέρες.

Προφανώς, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άρεσε καθόλου και στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος με την επανέναρξη του β΄μέρους έριξε στο γήπεδο Μεϊτέ, Τάισον και Μπάμπα αντί των Τσιγγάρα, Ντεσπόντοφ και Ράφα Σοάρες. Ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεση του, πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και φάνηκε να στοχεύει στο γκολ της ανατροπής μέσα από τις στατικές φάσεις. Η είσοδος δε του Γάλλου χαφ στον άξονα αποδείχθηκε το σημείο κλειδί στην αγωνιστική μεταμόρφωση των ασπρόμαυρων καθώς η Λαμία δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του α΄ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε -για αρχή- να οπλιστεί με υπομονή στο παιχνίδι του καθώς ό,τι κι αν επιχειρούσε έπεφτε πάνω στον Κοσέλεφ. Μέχρι να επέλθει η απόλυτη ισορροπία στα χαφ του Δικεφάλου με την είσοδο του Σβαμπ αντί του Οζντόεφ που δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή βραδιά. Στο 70' ο Αυστριακός με σουτ εκτός περιοχής, έκανε την ανατροπή για τον Δικέφαλο με 2-1, κατόπιν εξαιρετικής συνεργασίας των Κωνσταντέλια - Αντρίγια!

Στο β΄ημίχρονο ο Δικέφαλος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, μεταμορφωμένος αγωνιστικά και έχοντας αποβάλλει το άγχος για αποτέλεσμα, κυνηγούσε κάθε μπαλιά, έβγαζε πάθος, ένταση, τρεξίματα. Ό,τι δεν έδειξε στο ξεκίνημα. Στο 86΄ο Σαμάτα μπήκε στην περιοχή απ΄τα αριστερά, προσπάθησε να περάσει και τον Κορνέζο που τον ανέτρεψε. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι φωνάζοντας το όνομά του, σε μία προσπάθεια να του δώσει boost για να αναλάβει την εκτέλεση αλλά η εντολή από τον πάγκο ήταν σαφής.

Νόμος Στέφαν Σβαμπ στα πέναλτι και 3-1 από τον Αυστριακό, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του τέτοια επίδοση σε ένα ματς.

Ο επίλογος της αναμέτρησης στην Τούμπα γράφτηκε με το δοκάρι του Μπάμπα που επανήλθε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αγχώθηκε, δυσκόλεψε τη ζωή του αλλά εν τέλει πήρε αυτό που άξιζε ο Δικέφαλος στο φινάλε, στρέφοντας την προσοχή του στην Λεωφόρο και στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ που ήταν σε εξέλιξη. Ένα παιχνίδι τεράστιου βαθμολογικού ενδιαφέροντος για τους ασπρόμαυρους...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα (Μπάμπα 46’), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Σάστρε 81’), Οζντόεφ (σβαμπ 64’), Τσιγγάρας (Μεϊτέ 46’), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (Τάισον 46’), Αντρίγια, Σαμάτα.

Λαμία: Κοσέλεβ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Νούνιες (Σαντάνα 46’), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 87’), Τσιλούλης, Σλίβκα (Μάλτσι 78’), Τόσιο (Στάνκο 78’).

πηγή: sdna.gr - Ελένη Μπούντου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ