close search results icon

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Αγνώριστα θα γίνουν κάποια τμήματα! /Ριζικές ανακαινίσεις και σωρεία εργασιών (pic)

Ποια έργα έχουν προγραμματιστεί, τι γίνεται με τις ελλείψεις ιατρών. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Σειρά εργασιών έχει ξεκινήσει και αναμένονται κι άλλες από τον σχεδιασμό και προγραμματισμό που υπάρχει, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. 

Οι εργασίες που ξεκίνησαν και έχουν αρχίσει στην κυριολεξία να κάνουν σημεία του Νοσοκομείου στα τμήματα που πραγματοποιούνται σαν σκηνικό...εμπόλεμης κατάστασης, γίνονται στο πλαίσιο του έργου "Ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων στην Ελλάδα", στο οποίο έχει ενταχθεί το "Νοσοκομείο Πέλλας", (η ενιαία "οντότητα" των δύο Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας). 

1.jpg
Η πινακίδα του έργου, ανηρτημένη έξω από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Όσον αφορά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Τίτλος του έργου "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (Τ.Ε.Π.)" και με Π/Υ 1.558.000.

6.jpg
Προειδοποιητική πινακιδα για τα έργα, αν και όλα παραδίπλα δείχνουν του λόγου το αληθές.
5.jpg
3.jpg
7-wfKxu.jpg
4.jpg
Έχει κλειστεί η διέλευση προς τα ΤΕΠ, λόγω των εργασιών.


Δύο έργα ακόμη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με πληροφορίες του pellanews.gr, από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένονται δύο ακόμη έργα, τα οποία είναι σε αναμονή διακήρυξης και πρόκειται για:

 Την επέκταση της υφιστάμενης ΜΕΘ από 6κλινη σε 11κλινη (έργο αξίας 1.100.000 ευρώ), καθώς και η Ανακαίνιση Χειρουργείων και του χώρου του Μαιευτηρίου (έργο αξίας 1.591.000).

Από την άλλη υπάρχει το έργο με τις Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και για τα δύο (2) Νοσοκομεία της Πέλλας (Γιαννιτσών και Έδεσσας), ένα έργο που θα φτάσει τα 6.325.086 και είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Τι γίνεται με τις ελλείψεις ιατρών;

Όσον αφορά τις προσλήψεις, ασφαλείς πηγές αναφέρουν οτι, οι διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων κάνουν συνεχείς προσπάθειες, με προκηρύξεις που έχουν γίνει για διάφορα τμήματα τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα και στα οποία ναι μεν υπάρχει μία συνεχή "διαχείριση αγωνίας" για να κυλούν και οι εφημερίες, αλλά σίγουρα "επουλώνωντας" απλώς το πρόβλημα, χωρίς να βρίσκει επίλυση. 

Αυτό που ουσιαστικά αποδυναμώνει τις όποιες προσπάθειες είναι η μη ύπαρξη ενδιαφέροντος από πλευράς ιατρών να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις που υπάρχουν, καθώς απ' ότι φαίνεται ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας σε σχέση με τις αμοιβές που υπάρχουν. 

Οι προσπάθειες συνεχίζονται και αναμένονται αποτελέσματα και από αυτήν την πλευρά των κινήσεων. 













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ