close search results icon

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Πιέζεται περαιτέρω η Παθολογική ενώ κλείνει για 10 μέρες η ΜΕΘ

Επειγόντως "ανάσες" για το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω μιας σειράς καταστάσεων που είναι στο απόλυτο όριο τους.  

Τα κρούσματα covid παρουσιάζουν αυξητική τάση, οι αριθμοί είναι και πάλι υψηλοί, ενώ οι ΜΕΘ και οι ανάλογες κλινικές έχουν αρχίσει πάλι να γεμίζουν, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, πληροφορίες του pellanews.gr αναφέρουν, πως η Παθολογική Κλινική είναι και πάλι φουλ. Στην προκειμένη περίπτωση fuel pass covid για να συνδράμει στην «αυξητική» αυτή τάση δεν υπάρχει. Θα μπορούσε να υπάρξει ενίσχυση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού τόσο στην εν λόγο κλινική όσο και γενικώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κι όμως, ενώ συμβαίνει αυτό και την ίδια στιγμή το κοντινότερο νοσηλευτικό ίδρυμα όπως είναι το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, δεν «συνδράμει» όσο η κατάσταση απαιτεί (παρά μόνον ελάχιστα και ενώ υπάρχει εντολή από την 3η ΥΠΕ για να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ την ίδια στιγμή περιστατικά στέλνονται απευθείας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών), ελήφθη απόφαση για κλείσιμο της ΜΕΘ για 10 μέρες!

Κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών, ζήσαμε τον εφιάλτη του κλεισίματος της ΜΕΘ Έδεσσας. Το οποίο έγινε μια και καλή!

Τώρα, ήρθε η σειρά της ΜΕΘ Γιαννιτσών, που σύμφωνα με πηγές του pellanews.gr κλείνει από βδομάδα για 10 μέρες, κάτι που δεν συμβαδίζει με την ένταση της πανδημίας που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα. Η Παθολογική έχει αυτή τη στιγμή 3 ειδικευόμενους συν έναν επικουρικό. Αυτοί μόνοι τους θα αντιμετωπίσουν 50-60-70 ασθενείς;

screenshot-2-nEHQq.png

Και επειδή…Σπάϊντερμαν δεν είναι, όλα αυτά, οδηγούν και σε συνέχιση σκέψεων ιατρών να προβούν σε παραίτηση, ενώ υπάρχουν ακόμη και σκέψεις για να προστρέξουν ιατροί σε άλλο επίπεδο, για να ζητήσουν ένα είδος «προστασίας» και «ασφάλειας», μετά και το γεγονός που έγινε στην Πάτρα.

Κάποιοι γιατροί παραιτούνται γιατί θέλουν να ιδιωτεύσουν και έχουν άλλες προοπτικές, κάποιοι όμως δημιουργούν σκέψεις λόγω του «φόρτου» (όπως στις εφημερίες για παράδειγμα, που αποδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο αντέχει όσο κι αν τα «χτυπήματα» είναι αλλεπάλληλα, αλλά πως αντέχει είναι το θέμα) που υπάρχει και γίνεται όλο και ασφυκτικότερος.

Αυτή τη στιγμή, καλούνται ιατροί, ακόμη και με προσωπικό φόρτο στην προσωπική τους υγεία, να «σπρώξουν» το καράβι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κάτι που στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών αποτελεί μια συνεχής πάλη, με ζητήματα συνεχώς να δημιουργούνται και με τη διοίκηση να τρέχει για να τα επιλύσει, με διάφορους τρόπους.

Αν υπήρχε μια σύμπνοια όλων των κλιμακίων των διοικούντων, αν υπήρχε ένα πραγματικό σχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, αν μπορούσε να πειστεί ο νέος ιατρός ότι μπαίνοντας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έχει όλα τα εχέγγυα μιας κανονικής δουλειάς, με την επιστημονική μόνο ιδιότητα και όχι του συνεχώς “πονοκεφαλιαζόμενου” ποιος, τι και πως θα «σωθεί» (αν σώνεται), τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Και τη στιγμή, που υγειονομικοί και ιατροί βρίσκονται ακόμη σε αναστολή ενώ θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν και πάλι το ΕΣΥ δίδοντας βαθιές ανάσες, αφήνονται ιατροί που δεν προλαβαίνουν να ηρεμήσουν είτε προσωπικά, είτε λόγω θέματος υγείας, να επιστρέφουν άρον άρον.

Καθώς και κάποιοι υπάρχοντες υγειονομικοί να σκεφτούν, πως οι συνάδελφοι τους χρειάζονται ενίσχυση. Πώς παραβιάζονται εντολές που έχουν δοθεί και ο καθένας λειτουργεί έτσι, με επιβαρυνόμενο στην τελική των τελικών τους πολίτες-ασθενείς, οι οποίοι αυτοί κι αν έχουν χάσει…τη μπάλα και ταλαιπωρούνται;

ky-kryas-brysis.png

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ακόμη και το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, με αποτέλεσμα να μην δίνει τις απαραίτητες "ενέσεις βοήθειας" στο διπλανό Νοσοκομείο; Ποτέ κανείς δεν έχει πει τίποτα, για να ξέρουμε το μέγεθος της αδυναμίας και σ' αυτήν την μονάδα, για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα. 

Όπως και να 'χει, σαν μία μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα, το Νοσοκομείο Γιαννιτσών φωνάζει για ενίσχυση στις θέσεις που πονά, για να συνεχίζει να ανταπεξέρχεται στον μεγάλο όγκο ασθενών που δέχεται από 3-4 Νομούς περιφερειακά του. 

Και όχι για «περιστολή» των υπηρεσιών του, είτε αυτή λέγεται Γυναικολογική είτε αυτή λέγεται (πολύ περισσότερο με τον covid να είναι εδώ, σύμφωνα μ’ αυτά που λέγονται) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Με φόντο μάλιστα μία «απροθυμία» αλλά ακόμη και «επιδίωξη» να μην υπάρχει η απαραίτητη αλληλοβοήθεια ενός ιδρύματος με το δυναμικό του, απέναντι στο άλλο, καθώς δεν εκτελούνται εντολές που έχουν δοθεί από ανώτερο διοικητικό επίπεδο.

Για μία ακόμη φορά, εν κατακλείδι, ένα ακόμη SOS νιώθουμε οτι εκπέμπεται. Το θέμα είναι να "πιάσουν" το "σήμα" οι "πομποί"...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ