close search results icon

Ο Αντώνης Ξυλουργιδης στην υπόθεση της συζύγου του Καραϊβάζ

Ο ΕΦΚΑ της έδωσε σύνταξη για "εργατικό ατύχημα" και όχι για "εγκληματική ενέργεια"

Ο Αντώνης Ξυλουργιδης στην υπόθεση της συζύγου του Καραϊβάζ

Η ένσταση της Στάθας Αλεξανδοπούλου Καραιβάζ κατά της απόφασης του ΕΦΚΑ που χορηγεί σύνταξη στην οικογένεια της με την αιτιολογία του εργατικού ατυχήματος και όχι εγκληματικής ενέργειας αναλύθηκε μεταξύ άλλων στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", παρουσία του νομικού της οικογένειας, που θα αντιμετωπίσει μέσω της δικαιοσύνης την υπόθεση, Αντώνη Ξυλουργίδη.

Ο κ. Ξυλουργίδη αναφέρει μέσα από τα σόσιαλ μίντια τα εξής:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ(;)ο Καραϊβάζ; - ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΧΘΕΣ

"Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας άνθρωπος με έντονη διάθεση για παροχή βοήθειας, εκδήλωνε την αγάπη προς τον συνάνθρωπό του καθώς προσπαθούσε να βοηθά με τον δικό του τρόπο όποιον είχε ανάγκη. Η ελληνική πολιτεία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όχι μόνον σε ό,τι αφορά την διερεύνηση και εξιχνίαση της δολοφονίας του, για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα ολόκληρη την αλήθεια, αλλά και μεταγενέστερα με την προσβλητική και απαξιωτική απόφαση του ΕΦΚΑ να απονείμει σύνταξη στην περήφανη σύζυγό του και στον άξιο γιο του με την αιτιολογία «Εργατικό ατύχημα».

Με λίγα λόγια η επίσημη πολιτεία θεωρεί ότι κατά την επιστροφή από την εργασία του ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε ένα ατύχημα..ενώ η αλήθεια είναι ότι βρήκε τραγικό θάνατο καθώς ενοχλούσε η δημοσιογραφική του έρευνα και πένα.

Αναλαμβάνοντας το βαρύ χρέος απέναντι στον Γιώργο και λόγω της εμπιστοσύνης που μου έδειξε η σύζυγος του την οποία τιμώ απεριόριστα θα φτάσουμε αυτή την υπόθεση μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία να απαξιώνει και να προσβάλει τη μνήμη ενός δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε, που έπεσε στο καθήκον. Το οφείλουμε στη μνήμη του Γιώργου κυρίως όμως στο ζωτικό χώρο των αξιών και των ιδεών που αντιπροσώπευε αυτός ο γλυκός άνθρωπος από την Καλλίφυτο Δράμας".

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν ζωντανά, στην εκπομπή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ