close search results icon

Ο Γ. Καρασμάνης στη βράβευση για τις μητέρες που απέκτησαν και τρίτο παιδί το 2022

Ο Γ. Καρασμάνης στη βράβευση για τις μητέρες που απέκτησαν και τρίτο παιδί το 2022

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ 2022

 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών της Έδεσσας όπου βραβεύθηκαν οι νέες μητέρες που απέκτησαν τρίτο παιδί μέσα στο 2022, παραβρέθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που έχει προσλάβει εξαιρετικά σοβαρές και επικίνδυνες διαστάσεις για το μέλλον του Έθνους μας.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων της Κυβέρνησης και, ειδικότερα, στο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό δίνοντας στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες άτοκα δάνεια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με περίοδο αποπληρωμής τα τριάντα (30) χρόνια που, επίσης, θα γίνεται άτοκο για όσους αποκτήσουν τρίτο ή και περισσότερα παιδιά κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής – ένα ακόμη σοβαρό κίνητρο για τη δημιουργία μεγάλης οικογένειας.

Ο πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στη δική του τροπολογία που λύνει ένα χρονίζον πρόβλημα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες: τους δίνει τη δυνατότητα επανένωσης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Σημειώνεται δε ότι η τροπολογία αυτή, που αποτελεί μια βαθειά οικονομική ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό αυτών των οικογενειών, θα ψηφιστεί την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ο Γιώργος Καρασμάνης τόνισε τέλος ότι, ως προερχόμενος και ο ίδιος από πολύτεκνη οικογένεια, έχει βιώσει όλα τα προβλήματά της. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους και αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματά τους.

tritekn-2.jpg


από το πολιτικό γραφείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ