close search results icon

Ο καύσωνας και η ξηρασία έφεραν την άνοδο στο βαµβάκι

Ο καύσωνας και η ξηρασία έφεραν την άνοδο στο βαµβάκι

ΗΠΑ
Εκτός από τις ΗΠΑ όπου το θέµα ξηρασίας και υψηλών θερµοκρασιών κυριαρχεί, έχουµε πλέον και την Κίνα να προειδοποιεί τους παραγωγούς της για το πως πρέπει να διαχειριστούν τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα περισσότερα εµπορεύµατα βρίσκονται σε άνοδο ενώ το δολάριο είναι αδύναµο. Το βαµβάκι έπιασε τα υψηλά των τελευταίων δύο µηνών, αλλά αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως για δοκιµάσει ακόµα υψηλότερα επίπεδα πρέπει να βγουν νέες ειδήσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

∆εν υπάρχουν νεότερα στο κοµµάτι του εµπορίου και ιδιαίτερα στις διαπραγµατεύσεις για τις προπωλήσεις νέας σοδειάς. Οι εµπορικοί οίκοι ενηµερώνονται για τις εξελίξεις και την πορεία της καλλιέργειας, αλλά κουβέντες για δουλειές δεν γίνονται. Τα τουρκικά κλωστήρια έχουν χαµηλώσει την κατανάλωση ίνας και καλύπτουν τις ανάγκες τους µε τοπικό και πολύ φτηνό βαµβάκι. Άλλωστε έχουν πολλά ακόµα αποθέµατα.
Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου βρίσκεται πλέον χαµηλότερα από τα 4 σεντς ανά λίµπρα, εντούτοις αφού δεν σηµειώνονται πωλήσεις δεν µπορούµε να πούµε πως έχει εδραιωθεί η βάση σε αυτά τα επίπεδα.

agronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ