close search results icon

Ο Κεραυνός Μεσιανού περιγράφει τη νίκη του επί του Μελισσίου

Αναλυτικά όσα αναφέρει για τον 2-1 επί της Δόξας. 

Ο Κεραυνός Μεσιανού περιγράφει τη νίκη του επί του Μελισσίου:

«Keravnos Delenda Est» ( Ο Κεραυνός πρέπει να καταστραφεί! Μα βάση το ρωμαϊκό ρητό … Carthago delenda est) Αυτό πιστέψαμε όταν στο 14ο λεπτό του πρώτου ημίχρονου αποβλήθηκε ο Σαρόπουλος, το δεξί μπακ της ομάδας. Γιατί με 10 εναντίον 11 και μάλιστα απέναντι στο Δόξα Μελισσιού, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Α1 του νομού, δεν έχεις καμία τύχη. Και όμως η λογική αυτή ανετράπη. 

Στο πρώτο ημίχρονο, το Μελίσσι αν και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν απείλησε ουσιαστικά, αφού ο Κεραυνός με πολύ καλή συνοχή σε όλες τις γραμμές κατάφερε να τους μπλοκάρει και να έχει και 3,4 κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με 0 – 0 .Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για το Μεσιανό, με τον Πολατίδη που ήταν σε πολύ καλή μέρα, να κάνει το 1-0 μόλις 25 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτό, μαζί με την φυσιολογική κόπωση του Κεραυνού, έφεραν την αφύπνιση για την Δόξα Μελισσίου, η οποία άρχισε να πιέζει ασφυκτικά αλλά ίσως λίγο ανορθόδοξα την περιοχή του Μεσιανού, όπου ο αρχηγός της ομάδας, Πανταζίδης Γεώργιος (Τζούλης) κατεύθυνε με μαεστρία όλη την άμυνα μαζί με τον φοβερό και σήμερα Χρήστο Καρρά (Μάγκα). Παρόλα αυτά, η πίεσε του Μελισσίου έφερε αποτελέσματα και έτσι γύρω στο 75, η Δόξα ισοφάρισε. Όσο περνούσε η ώρα, η κούραση άρχισε να φαίνεται στο Μεσιανό που πλέον είχε καταναλώσει και τις ρεζέρβες των δυνάμεων του.

Η ομάδα της Δόξας πίεζε πάρα πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτεθειμένη πίσω και σε μια τέτοια φάση στο γύρω στο 80ο λεπτό, ο Τζιότζιος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, πέρασε με υπέροχο τρόπο τη μπάλα στον Πολατίδη, ο οποίος με πολύ ωραία ενέργεια σκόραρε ξανά για το 2 - 0.!!!!Επτά λεφτά πριν την λήξη, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Μεσιανού (που πράγματι ήταν), για να βγει όμως ο μέγας Ράφα Παπαδόπουλος και να μπλοκάρει το καλά εκτελεσμένο πέναλτι. Όχι να αποκρούσει , αλλά να μπλοκάρει !!! Ήταν ένας αγώνας με πολύ σασπένς, ακατάλληλος για καρδιακούς.

Ο Κεραυνός Μεσιανού μπήκε με μια άριστα στημένη ενδεκάδα και έδωσε ρεσιτάλ στην διαχείριση του παιχνιδιού. Μπράβο στον προπονητή αλλά πιο πολλά μπράβο στους παίκτες για το καθαρό παιχνίδι και την παραδειγματική αγωνιστική πειθαρχεία και ψυχή που έδειξαν μέχρι το τέλος. Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί πολάκις, ότι είναι και το μυστικό της επιτυχίας, (…να εκτελούμε τις εντολές του προπονητή ). Στις τάξεις του Κεραυνού δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό κέρδος από τον σημερινό αγώνα.

Η Δόξα Μελισσίου σήμερα ότι και αν δοκίμασε δεν της βγήκε. Αυτό όμως μπορεί και να είναι απόρροια του ρητού που λέει «είσαι καλός όσο σου επιτρέπει ο αντίπαλος».

Συνεχίζουμε και ευελπιστούμε να μάθουμε καλύτερα την κατηγορία της Α1 για να δικαιωθεί η προσπάθεια που κάνει ένα μικρό χωριό σαν το Μεσιανό, κατοίκους : 220.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ