close search results icon

Ο Κονδύλης του ΚΚΕ στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας

Περιοδεία με τα μέλη του κόμματος. 

Κλιμάκιο της Τ.Ο. του ΚΚΕ στο νομό Πέλλας συνόδεψε την Δευτέρα 20 Μαΐο υτον Ηλία Κονδύλη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ σε περιοδεία που πραγματοποιήθηκε στα δύο νοσοκομεία, στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά.

Κατά την περιοδεία στις κλινικές των νοσοκομείων και στις διοικητικές υπηρεσίες τα μέλη του ΚΚΕ ήρθαν σε επαφή με δεκάδες εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, με πολλούς από τους οποίους έχουν συζητήσει και συμπορευθεί τα τελευταία χρόνια στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία του νομού, διεκδικώντας την εξασφάλιση ενός διαφορετικού συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις ουσιαστικές ανάγκες του λαού και των εργαζομένων στις δομές υγείας.

Με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν όλα αυτά, έγινε αναφορά στο ότι τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά και μεγεθύνονται, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα είχαν οι περιγραφές εργαζομένων που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν το καθεστώς των μετακινήσεων, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπαλώσει τα κενά που δημιουργούνται στις δομές υγείας από τις διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, έγινε συνάντηση με μέλη του ΔΣ της ΕΝΙΠ και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Έδεσσας, όπου μεταφέρθηκαν εκτενώς τα οξυμμένα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας στο νομό Πέλλας, ελλείψεις που κάνουν το έργο των υγειονομικών εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.

Ο Ηλίας Κονδύλης έκανε λόγο για την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που μέσα στην ΕΕ στηρίζουν ταυτόσημες επιλογές σε ποσοστό έως και 95%, ενώ στη χώρα μας εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις, που στον πυρήνα τους έχουν την παραπέρα απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας προκειμένου να ανθίζει διαρκώς ο ιδιωτικός τομέας και να ικανοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων στην υγεία.

Γιατί την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι τραγικές και η ζωή μας μπαίνει στο εγκληματικό ζύγι κόστους-οφέλους, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα τα στοιχεία που θέλουν η χώρα μας να δίνει 500.000€ την ημέρα για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα», προκειμένου να εμπλακεί και να πρωτοστατήσει στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

nosokomio-1.jpg

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θύμισε την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των υγειονομικών μέσα στα Νοσοκομεία, τις παρεμβάσεις στην Βουλή και την Ευρωβουλή. Κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών, ένα μήνυμα απεμπλοκής της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Για τους εργαζόμενους που αυτά αποτελούν κριτήριο ψήφου στις 9 Ιούνη, η επιλογή να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι μια επιλογή που δεν θα τους προδώσει και δεν θα την μετανιώσουν, καθώς το ΚΚΕ και την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές θα επιστρέψει αυτή τη δύναμη στο λαό και τους εργαζόμενους.

Τ. Ε. Πέλλας του ΚΚΕ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ