Ο Λάκης Βασιλειάδης στις Εκδηλώσεις Μνήμης για τους Μακεδονομάχους Καπετάν Άγρα και Αντωνίου Μίγκα

Ο Λάκης Βασιλειάδης στις Εκδηλώσεις Μνήμης για τους Μακεδονομάχους Καπετάν Άγρα και Αντωνίου Μίγκα
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης είχε την τιμή να βρεθεί σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης που τελέστηκαν προς τιμήν των δύο αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, Καπετάν Άγρα (Ανθ/γούΣαράντουΑγαπηνού) και Αντωνίου Μίγκα. Συγκεκριμένα, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αλμωπίας κ. Στέφανο, στηνκατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων και στη συνέχειαεπισκέφτηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα προς τιμήν τους.
Οι Εθνομάρτυρες και αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα Καπετάν Άγρας και Αντώνιος Μίγκας, απαγχονίστηκαν από τους Κομιτατζήδες στις 7 Ιουνίου 1907. Το μεγαλύτερο μέρος του Μακεδονικού αγώνα εκτυλίχθηκε στην τότε λίμνη των Γιαννιτσών, αποτελεί επομένως μια σημαντική ιστορία του τόπου μας.
Μετά την εκδήλωση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η Επέτειος μνήμης προς δύο αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Μακεδονίας αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής που εμείς ως απόγονοί τους μπορούμε να αποδώσουμε. Είναι σημαντικό να τιμούμε τους ήρωές μας, και να θυμόμαστε τις θυσίες τους. Η γνώση της ιστορίας και η μνήμη διατηρεί την εθνική μας ομοψυχία και διαφυλάσσει την συνέχεια του έθνους μας».
Λάκης Βασιλειάδης
Βουλευτής Πέλλας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ρόδος - Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο ιδιοκτήτης
16 Ιουνίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ