close search results icon

Ο Λάκης Βασιλειάδης για την σύσκεψη με θέμα το κεράσι

Η δήλωση του Βουλευτή Πέλλας στα social media 

Ο Λάκης Βασιλειάδης για την σύσκεψη με θέμα το κεράσι

🔹 Παραβρέθηκα εχθές σε συνάντηση στον Αρχάγγελο Αλμωπίας, την οποία συγκάλεσαν ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα και στην οποία συμμετείχαμε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Βουλευτές Πέλλας και οι κάτοικοι-παραγωγοί της Τοπικής Κοινότητας.

🍒 Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η χαμηλή τιμή στο κεράσι, η καλλιέργεια του οποίου αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας. Το πρόβλημα ενισχύεται και από μια σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η έλλειψη εργατών γης, τα αυξημένα μεροκάματα, η ενεργειακή κρίση και η τιμή του πετρελαίου, που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής.

🔹 Ο Δήμος Αλμωπίας έχει πάρει πρωτοβουλία και έχει ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, ώστε να μπορέσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις επιπτώσεις τους, να του μεταφέρουν την κατάσταση αναφορικά με την καλλιέργεια.

✅ Όπως είπα και όταν μου δόθηκε ο λόγος, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει έμπρακτα αυτά τα 3 χρόνια πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του Έλληνα αγρότη και έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει την παραγωγή της χώρας και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Η απαλλαγή του 50% της φορολογίας των αγροτών, η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και η σταδιακή επιστροφή του 80% των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο είναι μερικά από τα μέτρα που εξήγγειλε ή έχει πάρει -ακόμα και μέσα στην πανδημία- για να ενισχύσει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

✅ Τόνισα επίσης πως, με δεδομένο ότι όλες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και είναι μετρημένες ως προς τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής, να γίνει η σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, να έχουμε σαφή εικόνα του επιπέδου μείωσης της τιμής και πόσο επηρεάζονται οι εξαγωγές από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ώστε να δούμε σε τι βαθμό μπορεί να ενισχυθεί το προϊόν.

🔹 Είναι σαφές βεβαίως πως όλες οι παρεμβάσεις μας δεν αφορούν μόνο το κεράσι στην Αλμωπία, αλλά όλα τα προϊόντα και σε όλες τις περιοχές της Πέλλας, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά όλα επηρεάζονται από τη μειωμένη κατανάλωση και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ