close search results icon

Ο Μιχάλης Παναγιωτίδης αναλαμβάνει το ΚΕΚΑΠΠΑ Δήμου Πέλλας

Τι αφήνει πίσω του ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος Νίκος Βαλνάρης. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Στην αποψινή (15/11, 20.00) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πέλλας επρόκειτο να οριστεί νέος Πρόεδρος στο ΚΕΚΑΠΠΑ. 

Ασφαλείς πληροφορίες του pellanews.gr σημειώνουν πως τη θέση του Νίκου Βαλνάρη, που ανέλαβε την Αντιδημαρχία της Δ.Ε. Κύρρου, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παναγιωτίδης, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

313475840-1062276617801755-115779906812982030-n.jpg
Ο νέος Πρόεδρος του ΚΕΚΑΠΠΑ, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μιχάλης Παναγιωτίδης

Έτσι, ολοκληρώθηκε και τύποις ο κύκλος του Νίκου Βαλνάρη στον προεδρικό θώκο του ΚΕΚΑΠΠΑ, κλείνοντας μάλιστα έναν δεύτερο κύκλο στη θέση αυτή.

Η Πέλλαnews και το pellanews.gr, παρακολουθώντας στενά την πορεία του κ. Βαλνάρη και όσα έγιναν με τους παιδικούς σταθμούς, τον βρεφονηπιακό αλλά και την προοπτική που υπάρχει και για άλλους βρεφονηπιακούς, σημειώνει τα εξής: Καταγράψαμε, από τα «θεμέλια» του ακόμη, την ολοκλήρωση και λειτουργία του 1ου Βρεφονηπιακού σταθμού στην ιστορία του Δήμου Πέλλας. Επίσης καταγράψαμε μια απογευματινή δομή δημιουργικής απασχόλησης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών ηλικίας από 6 έως 12 ετών καθώς και μία νέα δομή για παιδιά ΑμΕΑ προσχολικής ηλικίας.

screenshot-5.png

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου από την λειτουργία του 1ου βρεφικού τμήματος η διοίκηση του ΚΕΚΑΠΠΑ παρατήρησε και έλαβε το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό είχε δηλώσει ο κ. Βαλνάρης στην Πέλλαnews, λίγο διάστημα μετά τη λειτουργία του 1ου

βρεφονηπιακού. Πραγματικά, χωρίς καμία χρονοτριβή απεφασίσθη και εστάλη νέο αίτημα στην ΕΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα άμεσα να εγκριθεί η δημιουργία δυο νέων βρεφικών τμημάτων, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕΤΑΑ, τα οποία πληροφορίες της Πέλλαnews σήμερα κάνουν λόγο για εξέλιξη ήδη των εργασιών, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι εντός του 2022.

Με την δημιουργία αυτών των νέων δομών δημιουργήθηκαν φυσικά και ανάγκες πρόσληψης νέου προσωπικού. Έτσι αρχικά άνοιξαν 9 νέες θέσεις εργασίας, πολύ σημαντικό στις μέρες μας να δημιουργούνται θέσεις για ανέργους.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως, τον Φεβρουάριο του 2020 το Κέντρο ζήτησε και πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πέλλας για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΚΕΚΑΠΠΑ και του Δήμου Πέλλας, σε συνεργασία πάντα με την Τεχνική Υπηρεσία, για την υλοποίηση της πράξης παρέμβασης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 830.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως οι παιδικοί σταθμοί θα επωφεληθούν σε εξοπλισμό και εργασίες μ’ αυτό το ποσό, αυξάνοντας την ποιότητα φιλοξενίας τους.

Στο ερώτημα της pellanews.gr στον κ. Βαλνάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Τρίτης, είπε λιτά «ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του κόσμου και στη νέα μου θέση, αυτή του Αντιδημάρχου ΔΕ Κύρρου».

Αλλαγή Προέδρου επρόκειτο να γίνει και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συζήτηση πρόκειται να γίνει και για το θέμα της βραχυχρόνιας Χριστουγεννιάτικης Αγοράς - Παραμυθούπολη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ