close search results icon

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου για την εορτή των Αγίων Αναργύρων

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου για την εορτή των Αγίων Αναργύρων

Στην Αγία Σκέπη για την εορτή των Αγίων Αναργύρων παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου. Ο κ Βαρθολομαιος δήλωσε 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Την παραμονή της εορτής, στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού. Χοροστάτησα στο Μέγα Εσπερινό με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα και τον οικείο ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ. Μετείχαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και μεγάλος αριθμός κληρικών.

Κήρυξα το θείο λόγο και αναφέρθηκα στους εορταζομένους Αγίους τονίζοντας ότι όχι μόνον οι άγιοι Ανάργυροι αλλά και όλοι οι πιστοί διαθέτουν πολλά χαρίσματα προερχόμενα από την πηγή των χαρισμάτων, τον Θεό. Οι άγιοι Ανάργυροι έκαναν μια υπέρβαση στην σχέση τους με τον Θεό και τους ανθρώπους. Δεν έπαιρναν χρήματα. Γι᾿ αυτό και έλαβαν το δώρο της θαυματουργίας και η χαρά του Θεού έμενε μόνιμα μέσα τους. Και εμείς πρέπει να εμπνεόμαστε από τον παράδειγμά τους. Όταν προσφέρουμε στους άλλους δωρεάν, όταν θέτουμε τα χαρίσματά μας στην υπηρεσία των άλλων μέσα μας μένει η χαρά του Αγίου Πνεύματος και νεκρώνονται τα πάθη, τα εγωκεντρικά. Στον κόσμο όμως σήμερα βλέπουμε το αντίθετο. Κυριαρχεί η επιδίωξη του ιδίου συμφέροντος και του κέρδους. Εμείς στην εορτή αυτή συγκεντρωθήκαμε για να εκφράσουμε το αντίθετο από το πνεύμα του κόσμου. Διότι στην μίμηση των αγίων βρίσκεται η χάρις και η ευλογία του Θεού και η αληθινή χαρά. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε Λιτανεία με την συνοδεία Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ