close search results icon
Ο Μητροπολίτης Προύσης στην Πολυκάρπη Αλμωπίας

Η εκκλησία μας τιμάει τα Εισόδια της Θεοτόκου και ο Ιερό Ναός της Πολυκάρπης Αλμωπίας πανηγυρίζει με τον π. Κωνσταντίνο να διοργανώνει και φέτος λαμπρά πανήγυρι έχοντας ως επίτιμο καλεσμένο τον Μητροπολίτη Προύσης Ιωακείμ. 

img-8949.jpg

Λίγο μετά της 5 μισή το απόγευμα της Κυριακής οι καμπάνες της Πολυκάρπης ήχησαν χαρμόσυνα και πανηγυρικά ώστε να υποδεχτούν τον Μητροπολίτη Προύσης Ιωακείμ, τον οποίο υποδέχτηκαν με ροδοπέταλα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της Αλμωπίας αλλά και του συλλόγου της Πολυκάρπης Αριστοτέλης.

img-8953.jpg

Στην υποδοχή του Μητροπολίτη βρέθηκε και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής καθώς και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μαζί με τους αντιδημάρχους Πολυξένη Νάνου και Δημήτρη Γιάντση, όπως και ο πρόεδρος της κοινότητας Πολυκάρπης αλλά και ο εκπρόσωπος του στρατηγού της Μεραρχίας. 

img-8950.jpg
img-8957.jpg
img-8954.jpg

Ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ μαζί με τον πρωτοσύγκελο π. Στέφανο, τον αρχιμανδρίτη Καλλίνικο της Πέλλης, τον αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Σαρακινλή αλλά και πρεσβυτέρους της περιοχής ανάμεσα στους οποίους οι πρωτοπρεσβύτεροι Αθανάσιος, Αντώνιος και Στέφανος, όπως και ο προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος μαζί με τον διάκονο Μωυσή. 

img-8971.jpg
img-8973.jpg
img-8974.jpg
img-9009.jpg
img-9004.jpg
img-9007.jpg
img-8978.jpg
img-9005.jpg
img-9057.jpg


Στις ακολουθίες έψαλλε με την μαγευτική φωνή του ο. π. Βασίλειος Αποστολίδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αψάλου

img-8988.jpg





Στον πανηγυρικό εσπερινό αλλά και στην αρτοκλασία που ακολούθησε παραβρέθηκε πλήθος πιστών αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων με παραδοσιακές φορεσίες. 

img-8980.jpg
img-8981.jpg
img-8983.jpg
img-8984.jpg
img-9012.jpg
img-9050.jpg

Ανάμεσα στους πιστούς που παραβρέθηκαν στον πανηγυρικό εσπερινό ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάστης, οι βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο εκπρόσωπος του στρατηγού της Μεραρχίας Έδεσσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης. 

img-8976.jpg
img-8975.jpg
img-8979.jpg

Ο Μητροπολίτης Προύσης κατά τον σύντομο χαιρετισμό εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Ιωήλ, τον οποίο και ευχαρίστησε δημόσια αλλά και τον Ιορδάνη Τζαμτζή, για τον οποίο όπως είπε είναι ένας αληθινός φίλος του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και ένας ευσεβής χριστιανός, μάλιστα ο ίδιος έδωσε και αναμνηστικά δώρα στους επισήμους

img-9066.jpg
img-9068.jpg
img-9071.jpg



Βίντεο από τον εσπερινό μπορείτε να δείτε στο νέο μας κανάλι στο youtube 















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ