close search results icon

Ο Νίκος Παπαϊωάννου παρουσίασε τον Διονύση Σταμενίτη

Ο Νίκος Παπαϊωάννου παρουσίασε τον Διονύση Σταμενίτη

Ο Νίκος Παπαϊωάννου ήταν αυτός που παρουσίασε και προλόγισε τον Διονύση Σταμενίτη στην κεντρική του προεκλογική ομιλία το βράδυ της Τετάρτης στα Γιαννιτσά 

20230517-210327-cKMGh.jpg



Ο π. Πρύτανης του ΑΠΘ ειναι Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ανατομική των Ζώων» στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον βρίσκεται και στο ψηφοδέλτιο επικράτειας της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην προσφώνηση του Νίκου Παπαϊωάννου είπε τα εξής: "Ακολουθεί ένας άνθρωπος που έχει ταυτίσει την πορεία του με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στα πανεπιστήμιά μας. Ένας άνθρωπος που ως πρύτανης του ΑΠΘ δεν δίστασε να συγκρουστεί αλλά και να ρίχνει γέφυρες όπου χρειάστηκε. Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε την επόμενη 4ετια σε μεγάλα και εξωστρεφή πανεπιστήμια. Ο Νίκος Παπαϊωάννου".

Κατά την αποδοχή της υποψηφιότητάς του ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, παρότι δεν υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου. Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς, την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω. Το να πάμε μπροστά είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας».

20230517-210427-GRvfq.jpg

Ο Νίκος Παπαϊωάννου κατά την προλόγιση του Διονύση Σταμενίτη αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υποψήφιου Βουλευτή , ο οποίος είναι ένας άνθρωπος πού έχει ήθος, αρχές και αξίες.  Μάλιστα ο π. Πρύτανης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο Διονύσης Σταμενίτης φοίτησε στο δημόσιο σχολείο και στο δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά και στους αγώνες πού έδωσε για την ΔΑΠ σε δύσκολους καιρούς. 

Μακριά από λαϊκισμους ο Νίκος Παπαϊωάννου παρουσίασε τον Διονύση Σταμενίτη στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ