close search results icon

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκθειάζει το Κατάρ ως «τέλειο» προορισμό και οι ΛΟΑΤΚΙ+ αντιδρούν

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκθειάζει το Κατάρ ως «τέλειο» προορισμό και οι ΛΟΑΤΚΙ+ αντιδρούν

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες αντιδράσεις επειδή προώθησε το Κατάρ ως «τέλειο» τουριστικό προορισμό, παρά το άσχημο ιστορικό της χώρας όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και των γυναικών.

Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής και «γκέι είδωλο», όπως περιγράφει τον εαυτό του, δέχθηκε έντονη κριτική επειδή συμφώνησε να διαφημίσει ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για να την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις επέστρεψαν καθώς συνεχίστηκε η εκστρατεία του στο Κατάρ.


Το 2021, υπέγραψε συμφωνία 150 εκατ. λιρών, για να γίνει το «πρόσωπο του Κατάρ» ενόψει του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε μια σειρά σύντομων διαφημιστικών βίντεο για το Visit Qatar, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εξαίρει την «καλύτερη αγορά μπαχαρικών που έχει πάει ποτέ», περιγράφει τη χώρα ως «τελειότητα» και γνέφει συγκαταβατικά όταν του λέει ένας εκπαιδευτής γερακιών: «Η ευγένεια είναι μέρος της κουλτούρας και είναι σημαντικό να την διατηρήσουμε ζωντανή».

Παράνομη η ομοφυλοφιλία

Είναι αμφίβολο αν η ευγένεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο Κατάρ, όπου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και θανατική ποινή σύμφωνα με το νόμο της Σαρία και οι ανύπαντρες γυναίκες δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς την άδεια του πατέρα τους, σχολιάζει το Pink News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ