Ο π. Χερουβείμ Τσίνογλου στην Κύπρο – Ένας χαρισματικός κληρικός που τιμά τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Με τις αποσκευές γεμάτες από τη μεγάλη παράδοση της βυζαντινής μουσικής και με τη χαρακτηριστική φωνή που τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους πιστούς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου ταξιδεύει στην Κύπρο, προκειμένου να διακονήσει και από το ιερό αναλόγιο.
Ο π. Χερουβείμ αποτελεί μία ξεχωριστή παρουσία στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί ως Ιεροκήρυκας, όπως αναφέρεται και επισήμως από τη Μητρόπολη.
Ιερέας με ιδιαίτερο χάρισμα στον λόγο αλλά και στην ψαλτική τέχνη, έχει καταφέρει να συνδυάζει δύο σημαντικές διακονίες της Εκκλησίας: το κήρυγμα και το αναλόγιο. Η παρουσία του σε σημαντικές εκκλησιαστικές ακολουθίες και ψαλτικές εκδηλώσεις επιβεβαιώνει την αναγνώριση της ψαλτικής του κατάρτισης.
Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η φωνή του π. Χερουβείμ φτάνει στην Κύπρο. Τον Ιούλιο του 2026 είχε βρεθεί στη Λεμεσό, έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Λεμεσού, όπου έψαλε και κήρυξε ενώπιον των πιστών.
Ο π. Χερουβείμ είναι από εκείνους τους κληρικούς που διαθέτουν πολλά και διαφορετικά χαρίσματα. Θεολογικός και κατανοητός λόγος, αγάπη για τη βυζαντινή μουσική, δυναμική παρουσία στο αναλόγιο και αφοσίωση στην ιερατική διακονία συνθέτουν την εικόνα ενός νέου Αρχιμανδρίτη που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στην Εκκλησία.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος συνεχάρη δημοσίως τον π. Χερουβείμ για το κήρυγμά του.
Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη για έναν τέτοιο κληρικό. Και μαζί της, η Εκκλησία αναδεικνύει έναν ιερέα προικισμένο με πλούσια δώρα, τα οποία θέτει στην υπηρεσία του Θεού και των ανθρώπων.
Κληρικοί σαν τον π. Χερουβείμ είναι πολύτιμοι για κάθε Μητρόπολη. Ιερείς με ζήλο, παιδεία, φωνή, εκκλησιαστικό ήθος και δυνατότητα να αγγίζουν τον άνθρωπο τόσο μέσα από τον λόγο όσο και μέσα από την ψαλμωδία.
Το ταξίδι του στην Κύπρο αποτελεί ακόμη μία ευκαιρία ώστε η ελληνική ψαλτική παράδοση και η εκκλησιαστική διακονία της Θεσσαλονίκης να ακουστούν πέρα από τα όρια της Μακεδονίας.
Καλή δύναμη και καλή διακονία στην Κύπρο, πάτερ Χερουβείμ. Η φωνή και τα χαρίσματα ενός ιερέα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν προσφέρονται στην Εκκλησία και στον λαό του Θεού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Αντίο Μίμη...
26 Αυγούστου 2026 -
Λάρισα: Μουμιοποιημένη η σορός της 60χρονης – Ήταν νεκρή έναν χρόνο
26 Αυγούστου 2026 -
Cracking the Wine Code στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste Kilkis
26 Αυγούστου 2026
ΣΧΟΛΙΑ