close search results icon

Ο πρώτος εορτασμός του Οσίου Βησσαρίωνος

Παρών ο Μητροπολίτης Ιωήλ 

Ο πρώτος εορτασμός του Οσίου Βησσαρίωνος

Λαμπρός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας επί τη μνήμη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Ελεήμονος και Πνευματικού, στο πλαίσιο του πρώτου επίσημου εορτασμού μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη Αναγραφής του στο Αγιολογόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Παρών στον Εορτασμό ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, ο οποίος είναι και ο υμνογράφος της Ακολουθίας του Αγίου. 


Ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Αντιπροέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ.κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντωνπλειάδος Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τα Ιερά Αναλόγια στελέχωσαν πολυμελής Βυζαντινοί Χοροί, καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Άρχοντα Υμνωδό της ΜτΧ Εκκλησίας κ. Δημητρίου Μαντέ και τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ εκ Δεξιών και Μελών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, της ιδιαιτέρας πατρίδος του Οσίου Βησσαρίωνος, υπό τον Διευθυντή και Πρωτοψάλτη κ. Κωνσταντίνο Σιάχο εξ αριστερών.

Ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και από πολλά ραδιόφωνα της πόλεως, ενώ τηλεοπτικά μεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ