close search results icon

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δήμου Πέλλας "προειδοποιεί" για τα πρόστιμα που ισχύουν

Αναλυτική ανακοίνωση με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 35 σχετικής νομοθεσίας. 

Σε μία σημαντική ενημέρωση (και με αιτία βαρύ πρόστιμο που έπεσε σε πολίτη της περιοχής πρόσφατα, μετά από καταγγελία που δέχτηκε η αστυνομία), προχώρησε ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δήμου Πέλλας, που υπενθυμίζει (κάτι που ήδη θα έπρεπε να γνωρίζουμε, διότι αυτά έχουν ανακοινωθεί από κυβερνητικής πλευράς), το άρθρο 35 και τι προβλέπει για μία σειρά υποχρεώσεων από πλευράς οικόσιτων ζώων ή ακόμη κι όταν αναλαμβάνουμε την περιποίηση κάποιων αδέσποτων. 

Τι πρέπει να έχουν τα αγαπητά μας ζωάκια, και για τη δική τους ασφάλεια, πέραν όλων των άλλων που πρέπει να πορεύονται σύμφωνα με μια σειρά κανόνων. Ο Σύλλογος λοιπόν υπενθυμίζει αλλά και πληροφορεί όσους δεν γνωρίζουν, τα εξής:

"Αγαπητοί μας φίλοι θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το νόμο 4830/21 και τις υποχρεώσεις πλέον των πολιτών.

Ναι μεν δόθηκε προς το παρόν παράταση για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων σας, όμως οι υπόλοιποι νόμοι και οι κυρώσεις ισχύουν μια χαρά.

Για παράδειγμα εάν πατήσετε το άρθρο 35 θα δείτε ότι:

~Για αναπαραγωγή δηλ γέννα του ζώου σας το πρόστιμο είναι 3000€

~ Για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας 300€

~ Για πώληση ζώου 4000€

~ Έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης δηλαδή τσιπ 300€

~ Παραληψη τήρησης κανόνων για ασφαλή περίπατο δηλαδή χωρίς λουρί 300€

~ Εγκατάλειψη ζώου μετά από τροχαίο 500€

~ Παραλειψη καθαρισμού του χώρου που ζει από περιττώματα 100€".

"Εάν λοιπόν εντοπίσετε να συμβαίνει κάποιο από τα παραπάνω μην διστάσετε να καλέσετε την αστυνομία ή ακόμη καλύτερα να πάτε από κει. Δεν βάζετε εσείς πρόστιμο, ούτε πληρώνετε κάτι, ούτε μήνυση κάνετε. Είναι αυτεπάγγελτα αδικήματα, η αστυνομία επιβάλλει τα πρόστιμα!", όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Ας προσπαθήσουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εκατοντάδες αδέσποτα στους δρόμους εξαιτίας ανεγκεφαλων συμπολιτών μας! Υπόψιν ότι το πρόστιμο για δηλητηρίαση ή φόνο ζώου με οποιοδήποτε τρόπο ή βασανισμό είναι 30.000€", τονίζει κλείνοντας ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δήμου Πέλλας.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ