close search results icon

Ο Τζο Μπάιντεν αφαίρεσε τον Φεβρουάριο καρκινική βλάβη του δέρματος

Διαγιγνώσκεται σε 3,6 εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε χρόνο και είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη μορφή όλων των καρκίνων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αφαίρεσε καρκινική δερματική βλάβη τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ενός συνήθους ελέγχου υγείας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, με τον γιατρό του να δηλώνει ότι όλος ο καρκινικός ιστός αφαιρέθηκε και δεν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία.

Ο Μπάιντεν θα συνεχίσει τη δερματολογική παρακολούθηση ως μέρος της συνεχιζόμενης υγειονομικής του περίθαλψης, πρόσθεσε ο γιατρός.

Ο Τζο Μπάιντεν, 80 ετών, υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση τον Φεβρουάριο και ο Λευκός Οίκος είπε ότι το αποτέλεσμα έδειξε ότι είναι υγιής και «ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του».

Ο Κέβιν Ο' Κόνορ, ο γιατρός του Μπάιντεν, έγραψε σε σημείωμα που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή ότι η βλάβη αφαιρέθηκε από το στήθος του Μπάιντεν στις 16 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed έξω από την Ουάσιγκτον.

«Δεν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία», είπε, προσθέτοντας ότι η περιοχή έχει «επουλωθεί καλά» από τότε που έγινε η βιοψία. Διευκρινιζόταν ότι ο τύπος του καρκίνου που βρέθηκε - το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα - δεν εξαπλώνεται ούτε κάνει μετάσταση. Το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι οι δύο πιο κοινές μορφές καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Διαγιγνώσκεται σε 3,6 εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε χρόνο και είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη μορφή όλων των καρκίνων, είναι αργά αναπτυσσόμενο, ιάσιμο και προκαλεί ελάχιστη βλάβη εάν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Σε αντίθεση με το μελάνωμα - έναν άλλο τύπο συνηθισμένου δερματικού ταξιδιού που μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος - αυτές οι δύο μορφές καρκινώματος «μπορούν συνήθως να θεραπευτούν, αλλά μπορεί να απαιτηθεί δαπανηρή θεραπεία», σύμφωνα με το CDC.

Τον Ιανουάριο, η σύζυγος του Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, επίσης αφαίρεσε τρεις δερματικές βλάβες, με δύο από αυτές αργότερα να είναι θετικές για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα.

Ο Μπάιντεν είχε αφαιρέσει αρκετούς μη μελανωματικούς καρκίνους του δέρματος στο παρελθόν, πριν γίνει πρόεδρος.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ