close search results icon

Οι Δήμοι της Πέλλας στην αξιολόγηση των πολιτών για τα αδέσποτα – Ξεχωρίζουν Πέλλα και Αλμωπία, χαμηλά η Σκύδρα

Δικαιωμένος ο Στέφανος Μίντζας για το ρεπορτάζ του

Οι Δήμοι της Πέλλας στην αξιολόγηση των πολιτών για τα αδέσποτα – Ξεχωρίζουν Πέλλα και Αλμωπία, χαμηλά η Σκύδρα



Σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν από τη βαθμολογία των κατοίκων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Κεντρική Μακεδονία για το 2025, όπου συμμετέχουν 38 δήμοι της περιφέρειας.

Στους πίνακες που παρουσιάστηκαν σε επίσημη σύσκεψη με το Υπουργείο Εσωτερικών, τρεις δήμοι της Πέλλας καταγράφουν αξιοσημείωτες επιδόσεις, ενώ ένας εμφανίζει χαμηλότερη θέση.

screenshot-20260113-125602-facebook-Ukx0d.jpg


Δήμος Πέλλας – Σταθερά στην κορυφή

Ο Δήμος Πέλλας βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους με υψηλή βαθμολόγηση, με την αξιολόγηση να αποτυπώνει την πρόοδο των τελευταίων ετών. Παρά τις δυσκολίες και τις ανάγκες που ανακύπτουν σε μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα, η Πέλλα έχει βελτιώσει αισθητά τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ζήτημα, με οργανωμένες δράσεις και συνεργασίες στο πεδίο.

Δήμος Αλμωπίας – 4η θέση ανάμεσα σε 38 δήμους

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές εμφανίζεται ο Δήμος Αλμωπίας, ο οποίος κατατάσσεται στην 4η θέση, γεγονός που αποδεικνύει ότι η προσπάθεια πιάνει τόπο.

Η συνεπής δουλειά της δημοτικής αρχής, οι στειρώσεις, η περίθαλψη και η συμμετοχή εθελοντών έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο διαχείρισης που αναγνωρίζεται πλέον από τους ίδιους τους δημότες.

Δήμος Έδεσσας – Πάνω από τον μέσο όρο

Η Έδεσσα βρίσκεται επίσης σε αξιοπρεπή θέση στον πίνακα αξιολόγησης, με την εικόνα να παρουσιάζει βελτίωση. Παρά τις ανάγκες που παραμένουν, ο Δήμος φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς όμως να έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο των δύο πρώτων.

Δήμος Σκύδρας – Χαμηλή βαθμολογία

Αντίθετα, η Σκύδρα βρίσκεται χαμηλά στη λίστα, με βαθμολογία κάτω από τον μέσο όρο. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει την ύπαρξη προβλημάτων, τα οποία είχαν αναδειχθεί και δημόσια τους προηγούμενους μήνες, ειδικά μετά το περιστατικό τραυματισμού κοριτσιού από αδέσποτα στην πόλη.

Η δικαίωση Μίντζα και pellanews.gr

Τα επίσημα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στέφανου Μίντζα και του pellanews.gr, που είχαν επισημάνει ότι:

Πέλλα και Αλμωπία έχουν βελτιώσει τη διαχείριση των αδέσποτων

η κατάσταση στην Έδεσσα είναι σταθερή αλλά με περιθώρια προόδου

η Σκύδρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις

Τότε, απαντώντας σε αυτές τις αναφορές, η δημοτική αρχή Σκύδρας είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, τον αποκάλεσε «ψεύτη» και αμφισβήτησε όσα κατέγραφε.

Η σημερινή κατάταξη όμως δικαιώνει πλήρως την έρευνα και τις προειδοποιήσεις του.

Συμπέρασμα

Οι αριθμοί μίλησαν:

🔹 Πέλλα – πρόοδος και σταθερότητα

🔹 Αλμωπία – από τις κορυφαίες της Περιφέρειας

🔹 Έδεσσα – θετική εικόνα με βήματα ακόμη μπροστά

🔹 Σκύδρα – ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης

Η διαχείριση των αδέσποτων δεν είναι θέμα εντυπώσεων, αλλά πολιτικής ευθύνης.

Και αυτή η αξιολόγηση δείχνει καθαρά ποιοι δουλεύουν, ποιοι αλλάζουν – και ποιοι μένουν πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ