close search results icon

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συμφώνησαν για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συμφώνησαν για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προχωρήσουν στην προετοιμασία και στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σε άτυπο συμβούλιό τους στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζουζέπ Μπορέλ, μερικές ώρες μετά τη διαταγή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει μερική επιστράτευση στη χώρα του για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μπορέλ είπε πως οι 27 έλαβαν την πολιτική απόφαση να επιβληθούν νέες κλαδικές και ατομικές κυρώσεις. Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν επίσης να συνεχιστούν οι προμήθειες όπλων στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπορέλ έκανε την αναγγελία αυτή μετά το έκτακτο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια του οποίου υιοθετήθηκε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζεται «σθεναρά η πιο πρόσφατη κλιμάκωση της Ρωσίας».

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη στρατιωτική βοήθειά μας (σ.σ. στην Ουκρανία) και θα μελετήσουμε νέα περιοριστικά μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


iefimerida.gr

Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ