close search results icon

Οι Γάλλοι λύνουν το πρόβλημα της ενέργειας με γεώτρηση 4.000 μέτρων

Με σκοπό να αντλήσει γεωθερμική ενέργεια. 

Οι Γάλλοι λύνουν το πρόβλημα της ενέργειας με γεώτρηση 4.000 μέτρων

Σε βάθος 4 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης πρόκειται να φτάσει το γεωτρύπανο της Renault με σκοπό να αντλήσει γεωθερμική ενέργεια και να τροφοδοτήσει με αυτή ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Έναν εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ώστε να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων επέλεξε η Renault. Σε συνεργασία με το γαλλικό ενεργειακό κολοσσό Engie, η Renault πρόκειται να προχωρήσει σε μια γεώτρηση η οποία θα φτάσει σε βάθος 4.000 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

12-Lzu1D.jpg


Σκοπός της γεώτρησης αυτής θα είναι η πρόσβαση σε νερό θερμοκρασίας που θα φτάνει έως και τους 140 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που θα επιτρέψει τη λειτουργία μιας γεωθερμικής μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας 40 MW.Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Luca de Meo, περιέγραψε το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για το Douai ως «ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα αποανθρακοποίησης σε μια βιομηχανική μονάδα της Ευρώπης».

13-WB294.jpg

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η γεωθερμική ενέργεια αναφέρεται στην «ενέργεια διαθέσιμη ως θερμότητα που περιέχεται ή εκκρίνεται από τον φλοιό της γης», η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παροχή άμεσης θερμότητας.Αντιστοίχως, το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α τοποθετεί τη γεωθερμική ενέργεια στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκλύει ελάχιστα ή μηδενικά αέρια θερμοκηπίου.

14-73eRo.jpg

Η Renault έχει ήδη δηλώσει ότι στόχος της είναι η επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας στις μονάδες παραγωγής που φιλοξενεί σε ευρωπαϊκό έδαφος έως το 2030 και σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2040.

πηγή: carandmotor.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ