close search results icon

Οι πρώτες διαρροές στη Ν.Δ.: Αποχή ο Πλεύρης, καταψηφίζει ο Χρυσομάλλης

"Αξιακή διαφωνία" ο ένας, "κατά συνείδηση τοποθέτηση" ο άλλος. 

Οι πρώτες διαρροές στη Ν.Δ.: Αποχή ο Πλεύρης, καταψηφίζει ο Χρυσομάλλης

Καταγράφονται και εντός Ολομέλειας οι πρώτες διαφωνίες εντός του κυβερνόντος κόμματος στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστοί αρκετοί από τους διαφωνούντες εντός Νέας Δημοκρατίας, με προεξάρχοντα τον Αντώνη Σαμαρά και από… κοντά τον Μάκη Βορίδη, όμως οι πραγματικές διαθέσεις των υπόλοιπων διαφωνούντων θα φανούν στον πλαίσιο της διήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια.

Κι ενώ η αυριανή ημέρα θα είναι εκείνη της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να σηκώσει ψηλά τους τόνους, σήμερα ήρθαν οι τοποθετήσεις δύο στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης.

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα επιλέξει τον δρόμο της αποχής, ισχυριζόμενος ότι δεν θέλει να δώσει πάτημα σε κανέναν να… εκμεταλλευτεί τη διαφωνία του για μικροπολιτικούς λόγους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, όμως έσπευσε να πετάξει από πάνω του την ταμπέλα της ομοφοβίας, μιλώντας για καθαρά αξιακή διαφωνία.

Τόνισε ότι ως βουλευτής έκρινε ότι πρέπει να πάρει τον λόγο για να εκφράσει τη διαφωνία του «η οποία είναι διαφωνία αρχής, αξιών και συνείδησης και δεν είναι διαφωνία ομοφοβικού παραληρήματος». «Κι αυτή τη διαφωνία, δεν θα τη χαρίσουμε στους ακραίους ανθρώπους. Διότι το γεγονός ότι το 50% των Ελλήνων διαφωνούν στον γάμο και παραπάνω στην τεκνοθεσία, δεν σχετίζεται με όλα αυτά τα οποία ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα» ανάφερε και καταφέρθηκε εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει αρχηγός κόμματος, που ζητάει από τους βουλευτές να πουν αν είναι ομοφυλόφιλοι και με βάση αυτό το κριτήριο θα μπορούν να ψηφίζουν ή όχι λες και όταν θα ψηφίζουμε τους Ποινικούς Κώδικες θα πρέπει να αποσυρθούν οι δικηγόροι. Άρα δεν θα ψηφίζουν κι οι Χριστιανοί για θέματα που άπτονται της θρησκείας».

«Είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά τα πράγματα και είναι δυνατόν να πούμε ότι η διαφωνία εκφράζεται από αυτούς τους ανθρώπους; Όχι. Γιατί εγώ θέλω, τελειώνοντας αυτή την ομιλία, να μπορώ να αντικρίσω αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θα ακούσουν πράγματα που θα διαφωνούν, αλλά τους σέβομαι. Γιατί το πρώτο και το κυρίαρχο είναι να υπάρχει σεβασμός. Διαφωνώ με την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία. Οφείλω να πω ότι όποιος λέει συμφωνώ με τον γάμο, αλλά διαφωνώ με την τεκνοθεσία αυτό είναι το πιο ομοφοβικό διότι είναι σαν να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά. Δεν θα ακούσετε τέτοια από μένα. Η δική μου διαφωνία είναι αξιακή. Διαφωνώ με την αλλαγή του προτύπου της οικογένειας και στην αλλαγή του προτύπου του γάμου. Το ότι διαφωνώ όμως δεν θα υποστηρίξω και θέματα τα οποία δεν πιστεύω ως νομικός" ανάπτυξε την θέση του.

«Δεν θέλω να αναγνωρίσω μία οικογένεια στην οποία υπάρχουν δύο πατέρες και καμία μητέρα, ή δύο μητέρες και κανένας πατέρας το παιδί σε αυτή την περίπτωση είτε υιοθετημένο είτε βιολογικό θα έχει έναν πατέρα και μία μητέρα. Δεν είναι αριθμητικό το θέμα των γονέων δεν είναι ότι όσο περισσότερους γονείς έχουμε είναι τόσο καλύτερο για τα παιδιά. Το παιδί χρειάζεται μητέρα και πατέρα» τόνισε ο κ. Πλεύρης. Τέλος επισήμανε ότι είναι πολύ θετικό καθώς δεν πάει να αναγνωρίσει τον άκρατο δικαιωματισμό αφού δεν αναγνωρίζει το θέμα της παρένθετης μητέρας και σωστά και δεν αναγνωρίζεται το γονέας 1 και το γονέας.

Από την πλευρά του ο Μίλτος Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια υπογράμμισε «η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, παρέμεινε σταθερή στα 50 χρόνια της ιστορίας της διότι κατόρθωσε να ενσωματώσει διαφορετικές απόψεις με επιτυχία γιατί όλοι εμείς προερχόμαστε από διάφορες πολιτικές προσεγγίσεις - φιλελεύθεροι, συντηρητικοί, κεντρώοι, δεξιοί και συνυπάρχουμε για τα πολλά στα οποία συμφωνούμε, αλλά και γι αυτά στα οποία διαφωνούμε και πρώτος τα αναγνωρίζει όλα ο ίδιος ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων».

Σε άλλο σημείο ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτές τις ανησυχίες φωνάζω κι εγώ σήμερα με την αρνητική ψήφο μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τοποθετούμαι όμως κατά συνείδηση και όχι απέχοντας. Δεν δύναμαι να φανταστώ μια κοινωνία, που ο πατέρας και η μητέρα θα αντικατασταθούν από τον γονέα 1 και τον γονέα 2 και τα παιδιά θα στερούνται τα οφέλη που ο πατέρας και η μητέρα από κοινού προσφέρουν. Κι αυτό για μένα είναι αξιακό. Γιατί έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε ότι κληρονομήσαμε, να προστατεύσουμε την κοινωνία και πάνω από όλα τα παιδιά μας».

πηγή: efsyn.gr

κεντρική φώτο: Οι δύο πρώτοι «γαλάζιοι» που εξέφρασαν την άποψή τους εντός Ολομέλειας | Φωτογραφία Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ