close search results icon

Οι Ρομά να πάνε σπίτια τους, λέει πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά μετά την απόφαση για τον αστυνομικό

Οι Ρομά να πάνε σπίτια τους, λέει πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά μετά την απόφαση για τον αστυνομικό

Έκκληση στους Ρομά ανά την Ελλάδα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μην κάνουν «διαμαρτυρίες» έστειλε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, Πάνος Χαρίτος, μετά την απόφαση ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κατά την καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

«Ζητάμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε αυτό το γεγονός. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι Τσιγγάνοι να πάνε στα σπίτια τους, δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή να κάνουμε διαμαρτυρίες. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρχει αυτοσυγκρατηση, αλλά θα πρέπει σήμερα να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο κ. Χαρίτος.

«Η απόφαση που βγήκε ένα - ένα, που διαφώνησε εισαγγελέας και ανακριτής, εμείς δε τη δεχόμαστε. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο. Ζητάμε άμεσα δικαιοσύνη για να επιστρέψουν όλοι οι Τσιγγάνοι στα σπίτια τους, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας.

«Οι Τσιγγάνοι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους, να μην έχουμε αυτά τα επεισόδια. Μέχρι στιγμής, οι οικογένεια και οι φίλοι για το περιστατικό που έχει γίνει, αντιδρούν και θέλουν να προφυλακιστει ο αστυνομικός. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, έχουμε εμπιστοσύνη», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλειος Πάντζιος επισημαίνοντας ότι η κατάσταση δε θα πρέπει να ξεφύγει και ότι επιβάλλεται να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη.

protothema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ