close search results icon

Οι Χόπα Ήρωες του 2ου Δ.Σ. Γιαννιτσών στο Κ.Α.Π.Η. της γειτονιάς!

Οι Χόπα Ήρωες του 2ου Δ.Σ. Γιαννιτσών στο Κ.Α.Π.Η. της γειτονιάς!

Οι Χόπα Ήρωες του 2ου Δ.Σ. Γιαννιτσών στο Κ.Α.Π.Η. της γειτονιάς!

Κάποιος είπε κάποτε ότι αυτά που χρειάζονται τα παιδιά περισσότερο είναι όσα τους παρέχουν οι ηλικιωμένοι, οι γιαγιάδες και οι παππούδες τους σε αφθονία. Δίνουν άνευ όρων αγάπη, καλοσύνη, υπομονή , χιούμορ, παρηγοριά, μα και μαθήματα ζωής,

Είναι οι λεγόμενοιΥπερήρωες και Υπερηρωίδες τους.

Γι΄αυτό φέτος το 2ο Δ.Σ. Γιαννιτσών και συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Β΄ τάξης σε συνεργασία με τη Σχολική Νοσηλεύτρια του σχολείου συμμετείχαν στο διεθνές πρόγραμμα « Χόπα Ήρωες 112» μέσα από το οποίο τα παιδιά έδωσαν ένα υπέροχο δώρο στους ήρωές τους.

Το δώρο είναι η γνώση , η οποία ίσως μια μέρα τους σώσει τη ζωή.

Στόχος του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων του μαθητικού πληθυσμού σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εγκεφαλικού επεισοδίου με απώτερο σκοπό οι « Υπερήρωες και Υπερηρωίδες» να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα , να έχουν δηλαδή αυτόν τον τόσο θετικό και επιδραστικό ρόλο στη ζωή των εγγονών τους για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

Και ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος χώρος διάχυσης από το Κ.Α.Π.Η. της γειτονιάς. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη, 11/06/2025 οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Δ.Σ. Γιαννιτσών συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Χανού Αναστασία, τις εκπαιδευτικούς Δαναβασίλη Στέλλα και Μήλιου Ζωή και τη Σχολική Νοσηλεύτρια Κουλελή Καλλιόπη επισκέφθηκαν το Κ.Α.Π.Η. της οδού Εθνικής Αντιστάσεως προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στους πιο κατάλληλους δέκτες που είναι η Τρίτη ηλικία. Εκεί τους υποδέχτηκε η Κοινωνική Λειτουργός κ. Αντωνία Συνανίδου και πλήθος κόσμου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προγράμματος « Χόπα Ήρωες 112». Οι μαθητές σύστησαν τους Υπερήρωες του προγράμματος, έπειτα παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο το οποίο γράφτηκε για τις ανάγκες αυτής της δράσης όπως και τα έμμετρα κείμενα, ακολούθησαν κάποιες οδηγίες-συστάσεις για καλή υγεία και πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου και η πολύ όμορφη παρουσίαση έκλεισε με το τραγούδι των Χόπα Ηρώων και την απονομή μεταλλίων στους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους σε αυτό το τόσο ωφέλιμο πρόγραμμα. Διότι εάν αναλογιστούμε τις στατιστικές για τα εγκεφαλικά επεισόδια, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι « Χόπα ήρωες 112» θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή τουλάχιστον ενός παππού/ μιας γιαγιάς από την ευρύτερη κοινότητα.

Οι μαθητές έφυγαν με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια σοκοφρέτα στο χέρι , μα περισσότερο με τη χαρά της ικανοποίησης για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη σπουδαία δράση!

Μερικά από τα συνθήματά μας!

Ένα μισάωρο αν περπατάς τη μέρα , τον γιατρό τον κάνεις πέρα!

Μακριά τα επεξεργασμένα, φάε φρούτα αγαπημένα!

Γέλα ν’ ανεβαίνει η διάθεσή σου κι όχι η πίεσή σου!

Τρώμε σωστά και περπατάμε, το εγκεφαλικό ξεχνάμε!

Κάθε μέρα άσκηση για γερά μυαλά, γερή καρδιά!

Προσθέστε χρώματα στο πιάτο σας, προσθέστε χρώμα στη ζωή σας!

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΜΑΣ

Είμαστε παιδιά από τη Β΄ τάξη

κι ένα μεγάλο μυστικό σας έχουμε.

Οι Χόπα Ήρωες μας δείξανε

πώς τους παππούδες να προσέχουμε!

Για να έχετε υγεία που΄ναι το πιο σπουδαίο

βάλτε στα πιάτα φρούτα και λαχανικά

κι αρχίστε γρήγορα βόλτες στην εξοχή

αυτό είναι αναγκαίο!

Κι αν κάτι αλλάξει και δείτε

το πρόσωπό σας αλλιώς

μη φοβηθείτε, μην αγχωθείτε

κλήση στο 112

κι έρχεται ολοταχώς!

Ό,τι μα ό,τι κι αν συμβαίνει

τα εγγόνια σας θα είναι εκεί

για να είσαστε μαζί μας

μια ολόκληρη ζωή!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ