Καρανίκας και Θωμαΐδης στο κορυφαίο οικονομικό γεγονός που είναι το "4ο Thessaloniki Summit 2019". | PellaNews

Καρανίκας και Θωμαΐδης στο κορυφαίο οικονομικό γεγονός που είναι το "4ο Thessaloniki Summit 2019".

Για μία ακόμα χρονιά, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) πραγματοποίησε το κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό γεγονός, το Thessaloniki Summit. Στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης, 3 πρωθυπουργοί, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και business leaders, συμμετείχαν στο 4ο Thessaloniki Summit 2019, ορίζοντας την ατζέντα των εξελίξεων για τα επόμενα έτη σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o Μπόικο Μπορίσοφ και ο Ζόραν Ζάεφ, συζήτησαν για τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και πρότειναν σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Κύριο θέμα συζήτησης του 4ου Thessaloniki Summit ήταν οι γεωστρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας. Επίσης, τέθηκαν θέματα που αφορούν την ενέργεια, τις μεταρρυθμίσεις, τις υποδομές, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό γεγονός, πέραν των διοργανωτών, ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι μόνοι που συμμετείχαν από τον Νομό Πέλλας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας και ο Γραμματέας Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα της ΝΔ Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος είναι στέλεχος της Πολυεθνικής Εταιρίας Logistics.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος