Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις | PellaNews

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις

Μέσα στην εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ενα θετικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα υπάρξουν αυξήσες στις συντάξεις, τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για οριζόντιες αυξήσεις αλλά σε αυτους που εχουν ασφαλιση τριάντα χρονια και μια μέρα.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε, επίσης, ότι αύξηση θα πάρουν όλοι οι νέοι συνταξιούχοι που βγήκαν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικές συντάξεις, που είχαν κοπεί επειδή ξεπερνούσαν συνολικά τα 1300 ευρώ. 

Όπως είπε, το νομοσχέδιο θα ισχύσει απο 1η Ιανουαριου του 2020 και θα γίνει συμψηφισμός όσων εισφορών έχουν πληρωθεί.

Ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2021 όλες οι διαδικασίες για τον ΕΦΚΑ θα γίνονται ψηφιακά, ενώ την 1η Ιουνίου του 2020 το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά. 

Για τους αγρότες δήλωσε ότι θα μπορούν να εργάζονται χωρίς καμία παρακράτηση, μετά την ολοκληρωση του εργασιακού τους βίου. 
 

Πηγή: skai.gr