close search results icon

Οκτάδα και ATP Finals για Τσιτσιπά! (vids)

εξασφάλισε και μαθηματικά την πέμπτη σερί παρουσία του στη διοργάνωση. 

Ο σούπερ Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στα δύο σετ τον Σάσα Ζβέρεφ και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Paris Masters!

Παίζοντας για άλλη μια φορά εξαιρετικό τένις, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 26χρονου Γερμανού (Νο.9) με 7-6(2), 6-4 σε 1 ώρα και 58 λεπτά και πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη του σε βάρος παίκτη του Top 10. Ήταν και 50η νίκη του για το 2023 και φτάνει σε αυτό το νούμερο για τρίτη διαδοχική σεζόν!

Εκτός όλων των άλλων, εξασφάλισε και μαθηματικά την πέμπτη σερί παρουσία του στο ATP Finals (12-19/11), που ήταν και ο μεγάλος στόχος του.

Τώρα, όμως, υπάρχει και ο στόχος του πρώτου φετινού του Masters και το εμπόδιό του στον δέκατο φετινό του προημιτελικό είναι ο Καρέν Χατσάνοφ, Νο.16 στον κόσμο.

Στο head to head ο Στέφανος προηγείται με 6-1, άρα έχει θεωρητικά το πάνω χέρι κόντρα στον 27χρονο Ρώσο, που είχε κερδίσει την τελευταία τους αναμέτρηση φέτος στο Μαϊάμι.

Παρότι ο Στέφανος μπήκε δυνατά στον αγώνα με τον Ζβέρεφ και σημείωσε μπρέικ στο πρώτο service game του Γερμανού, «πέταξε» προβάδισμα με 5-2 χάνοντας το σερβίς του στο 5-3 (όπου είχε και δύο σετ πόιντ) και το σετ κρίθηκε σε τάι μπρέικ. Είχε προηγηθεί ένας ελαφρύς τραυματισμός του Στεφ στο γόνατο στο 3-1, που περισσότερο τον τρόμαξε παρά του δημιούργησε πρόβλημα.

Στο τάι μπρέικ ο Τσιτσιπάς έχασε το αρχικό του προβάδισμα με μίνι μπρέικ (2-0), όμως πέτυχε δύο σερί μετά το 3-2 και σέρβιρε με επιτυχία στο 6-2 για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ και κατάφερε ξανά να μπει από νωρίς στη θέση του οδηγού. Αυτή τη φορά, όμως, κράτησε την απόσταση από τον Ζβερεφ μέχρι το τέλος και μετά από δύο χαμένα ματς πόιντ στο 5-3, έκλεισε το ματς όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο επόμενο γκέιμ.

Το βέβαιο είναι ότι ο Στέφανος έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και δείχνει έτοιμος να κάνει ένα καλό φινάλε στη σεζόν. Με Αλκαράθ και Μεντβέντεφ εκτός, ο τελικός στο Μπερσί είναι πιο εφικτός στόχος, αλλά σίγουρα η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς (που είναι στην άλλη πλευρά του ταμπλό) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μεγάλα όνειρα. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως!

Σήμερα είχε 33 winners και 20 αβίαστα λάθη έναντι 26 και 18 του αντιπάλου του, ενώ κέρδισε 16 από τους 23 πόντους στο φιλέ. Στο πρώτο σερβίς είχε 65% ευστοχία και ο Ζβέρεφ 75%.

Σε ό,τι αφορά το Τορίνο, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ, Σίνερ, Ρούμπλεφ Τσιτσιπάς και εκκρεμούν δύο θέσεις. Τα φαβορί είναι οι Ζβέρεφ και Ρούνε, αλλά το παλεύει και ο Χούρκατς. Μαθηματικές ελπίδες έχουν και οι Ντε Μινόρ, Χατσάνοφ.

πηγή: sdna.gr - Βίκυ Γεωργάτου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ