close search results icon

Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών: Συνεχίζεται η "παράδοση" του Διεθνούς Διαγωνισμού που κρατά από το 2019

Το Καγκουρό από φέτος διεξάγεται στην Ελλάδα από νέο φορέα.

Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών: Συνεχίζεται η "παράδοση" του Διεθνούς Διαγωνισμού που κρατά από το 2019
  • Η ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών πρόκειται να διεξάγει τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό στα Γιαννιτσά και φέτος, όπως κάθε χρόνο από το 2019.

    Το Καγκουρό από φέτος διεξάγεται στην Ελλάδα από νέο φορέα, τον Education Hub Innovations (https://ed-hub.eu/el/kangaroo/), όπως ίσως θα προσέξατε αν επισκεφτήκατε τη μέχρι πρότινος κεντρική σελίδα του διαγωνισμού (http://www.kangaroo.gr/). Αυτό δεν αλλάζει τον βασικό κορμό του διαγωνισμού, εφόσον άλλωστε είναι διεθνής, και ο κεντρικός φορέας Kangourou sans Frontières (https://www.aksf.org/) φροντίζει να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις διεξαγωγής. Έτσι, ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» παραμένει ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός με στόχο την προώθηση των Μαθηματικών με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο, απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως επιπέδου επίδοσης.

    Αναλυτικά τους όρους συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ:
    https://ed-hub.eu/el/competition-terms-kangaroo-math/
  • Να δούμε τι αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ομάδας, για να πάρουμε "απευθείας" περισσότερες πληροφορίες. 
  • Παρόλ' αυτά, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, τις σημαντικότερες των οποίων επισημαίνουμε:
    🟥 Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 75 λεπτά.
    🟧 Πλέον μπορούν να συμμετέχουν και οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού. Να σημειωθεί πως έχει αλλάξει ο τρόπος αρίθμησης των επιπέδων (Α΄ Δημοτικού → Επίπεδο 1, Β΄ Δημοτικού → Επίπεδο 2, ..., Γ΄ Λυκείου → Επίπεδο 12), αλλά η διαφοροποίηση των θεμάτων παραμένει ανά δύο χρόνια (δηλ., οι μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού διαγωνίζονται στα ίδια θέματα, όμοια οι μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού κ.ο.κ.).
    🟨 Το κόστος συμμετοχής είναι 12,40€.
    🟩 Μέσα στα δώρα δεν αναφέρεται -ρητά τουλάχιστον- το βιβλίο του διαγωνισμού. Παρόλ' αυτά σε επικοινωνία μας με τον νέο φορέα διεξαγωγής ενημερωθήκαμε ότι το βιβλίο θα δοθεί σε ηλεκτρονική μορφή.
    🟦 Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία (για την ακρίβεια αναφέρεται ότι εφόσον ο αριθμός των λάθος απαντήσεων δεν επιδεικνύει την κατά τύχη επιλογή, δεν αφαιρείται μονάδα για κάθε λανθασμένη απάντηση).stighmiotipo-othonis-2026-02-18-165343.png



  • Ως προς τα περί διεξαγωγής στα Γιαννιτσά:
    🟪 Η διεξαγωγή παραμένει στο 1° Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Ημερομηνία διεξαγωγής, Σάββατο 21/3/2026, 9 π.μ..
    🟫 Θα πραγματοποιηθεί μάθημα προετοιμασίας την Κυριακή 15/3/2026, 11 π.μ..
    🟨 Η διανομή βαθμολογιών, δώρων, κλπ που γίνεται μετά τον διαγωνισμό θα ρυθμιστεί σε επόμενο χρόνο.

    Η φόρμα αιτήσεων συμμετοχής έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τετάρτη 4/3/2026.

    Πληροφορίες - Περισσότερα στη σελίδα:
    https://www.facebook.com/KangarooGiannitsa/stighmiotipo-othonis-2026-02-18-165327.png


    Φόρμα αίτησης συμμετοχής:
    https://forms.gle/vZ7QBDidYp4dmhrq7
    (μετάβαση και από το κουμπί εγγραφής της σελίδας)
    ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
    fb.com/OmadaMathimatikonGiannitson
    Παντελής Πετρίδης: p.n.petridis@gmail.com, 6942065887
    Θεόφιλος Τραπεζανλίδης: theofilostrapezanlidis@hotmail.com, 6977717103Κώστας Αθανασιάδης: stoxos@otenet.gr, 6944737543Μπάμπης Χαραλαμπίδης: e-themelio@hotmail.com, 6944536525 
kthmatomesitiko-kutalhs-kamtshs.jpg

themelionew.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ