close search results icon

Ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

Ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ. Νικόλαος Ανδρουλάκης, «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» κ. Σωκράτης Φάμελλος, «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» κ. Αλέξανδρος [Αλέξης] Χαρίτσης, «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι Βουλευτές των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Είναι από τις λίγες φορές που υπάρχει μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη μου. Γλυκειά γιατί επιτέλους ο αγώνας που κάνουμε από τον Μάρτιο του 2023 επιτέλους δικαιώνεται. Πικρή γιατί περίμενα κάποιοι να μετανοήσουν. Όμως δυστυχώς είστε αμετανόητοι. Όλοι στη ΝΔ αποδέχονται ότι εμείς στην Ελληνική Λύση ξεκινήσαμε την αποκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Αν δεν υπήρχε η Ελληνική Λύση θα ειχε θαφτεί αυτή η ιστορία. Πολλοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να καπελώσουν τις αποκαλύψεις αυτές. Εμείς τους αφήνουμε στη χλεύη της μικροπολιτικής τους.

Κύριοι έχετε μπερδέψει το ρόλο σας. Γίνατε δικαστές, γίνατε εισαγγελείς, βγάζετε ετυμηγορίες. Να σας πούμε εμείς ποιος είναι ο ρόλος της κυβέρνησης: η κυβέρνηση είναι απλώς ένας υπηρέτης. Ένας προσωρινός υπηρέτης. Δεν είναι στα καθήκοντά της να ορίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να αποφασίζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Η δουλειά της είναι να υπακούει στις εντολές του λαού. Όχι να δίνει εντολές στο λαό. Όχι να συγκαλύπτει τα εγκλήματα με τα ΜΜΕ που ελέγχει.

Κάποιοι μιλούν (και αναφέρομαι στον κο Ανδρουλάκη) για δημοκρατικό τόξο. Μα εσείς ψηφίζετε ό,τι φέρνει η ΝΔ. Τι είναι δημοκρατικό τόξο; Δημοκρατικό τόξο είναι η τυραννία του λαού με ακρίβεια, παρόχους ενέργειας, funds, πλούσιους πολιτικούς και φτωχούς πολίτες; Δημοκρατικό τόξο σημαίνει ψηφίζω αντιλαΪκά, αντεθνικά, αντιχριστιανικά μέτρα; Όχι κύριοι; Δημοκρατικό τόξο είναι να μπορείς να λες : η Ελλάδα ανηκει στους Έλληνες! Δημοκρατικό τόξο είναι η λογοδοσία για το πώς έγινες πλούσιος, είναι να μην ζητάς ασυλία υπουργών, να αγωνίζεσαι για τους πολίτες και όχι για τους ολιγάρχες, να μην συναντάς κρυφά ολιγάρχες.

Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η πρόταση δυσπιστίας γίνεται με στόχο την πτώση της κυβέρνησης; Γιατί στον νόμο για τον γαμο των ομοφυλοφίλων δεν είπατε όχι; Δεν θέλετε όντως την πτώση της ΝΔ. η πρόταση που κάνει τώρα (και θα την ψηφίσουμε στην Ελληνική Λύση) είναι πρόταση συσπείρωσης και όχι ανατροπής της ΝΔ!

ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφετε και μιμείστε την Ελληνική Λύση. Πόσο δημοκρατικό είναι να αντιγράφει και να μιμείσαι; σας λέμε λοιπόν: καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας, παρά να επιτύχεις μιμούμενος. Σας λέμε ό,τι έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ: «μην μιμείσαι κανένα και τίποτα. Το λιοντάρι που μιμείται ένα άλλο λιοντάρι γίνεται πίθηκος».

Τι κερδίζει η ΝΔ από την πρόταση δυσπιστίας; Κερδίζει 6 μήνες ανενόχλητης παραμονής στην εξουσία, για να μην μπορεί να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας για τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Και βγαίνει ο κος Μαρινάκης και λέει: «καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα». Ποια συμφέροντα; Αυτά που δραστηριοποιούνται σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα, ΑΠΕ κλπ; μα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είστε μαζί τους!

Αλλά, ως άλλη Σαλώμη θέλετε το κεφάλι του Καραμανλή. ΄Όχι. Εμείς θελουμε να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το έγκλημα.

Και να ρωτήσω τα εξής:

-ποιος μπήκε παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν; Έχω τρια ονόματα. Θα τα καταθέσω αύριο. Μήπως μεταξύ αυτών ήταν και ο Χρυσάγης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Βουλιαγμένης;

-ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη και έκαναν συρραφή και παραποίησή τους;

Και επειδή ο κος Κασσελάκης ζητάει εκλογές μεσα από το στρατό, να πω ότι το θέμα το κάνατε γραφικό. Και μάλιστα ζητει και διεθνείς παρατηρητές. Όταν εγώ πριν μηνες έλεγα για τη νοθεία στις εκλογές εσείς δεν ακούγατε, αλλά τώρα ζητάτε και παρατηρητές.

Ας ζητήσει ο κος Κασσελάκης να βγει από τις εκλογές η singularlogic, ο κολλητός του κου Μητσοτάκη. Ας αναλάβει ένας διεθνής οργανισμός. Τόσο καιρό το φωνάζω.

Πείτε μας γιατί οι εταιρείες ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ και ΓΟΥΛΙΩΝΗΣ ανέλαβαν τη μεταφορά των 300 κυβικών σε άλλο χώρο. Εχω εδώ τα τιμολόγια! Ο εισαγγελέας δεν το γνώριζε! Τι είναι αυτοί οι κύριοι;

Ορίστε εδώ τα έχω:΅

-ΥΠΟΕΡΓΟ 1: κατασκευή προσβάσεων στον χώρο του ατυχήματος από την ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

-ΥΠΟΕΡΓΟ 2: κατασκευή περιφράξεων στον χώρο του ατυχήματος και σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι , από την ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΓΟΥΛΙΩΝΗ ΙΚΕ – ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ

-ΥΠΟΕΡΓΟ 3: χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος από την ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Έχουμε και το μπάζωμα. Εν τω μεταξύ, του μπαζώματος προηγήθηκε ξεμπάζωμα. Και το ξεμπάζωμα είναι χειρότερο από το μπάζωμα, διότι απομακρύντοα όλα τα ευρήματα του εγκλήματος! Αυτό λέγεται συγκάλυψη!

Ορίστε εδώ (δείχνει φωτο), ειδήσεις: Θρήνος στο Βόλο - Σκοτώθηκε ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Κώστας Πρασσάς σε φριχτό τροχαίο δυστύχημα.

Νεκρός σε τροχαίο ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Χρυσάγης!

Επίσης, έχω εδώ τα συμπεράσματα από τις έρευνες με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, που κάνουν λόγο για ύπαρξη ανθρωπίνων μελών, για προσωπικά αντικείμενα που εντοπίστηκαν μετά από καιρό. Αν είχαν κληθεί ως συνεργείο από την πρώτη στιγμή, όπως είχε ζητήσει η εταιρεία με mail, τα ευρήματα θα ήταν πιο πλούσια. Λόγω του μεγάλου χρόνου έκθεσης των ευρημάτων σε συνθήκες καύσωνα, σε συνθήκες πλημμύρας, σε ιπτάμενους θηρευτές, στην φυσικη αποδόμηση οργανικών υλικών, τα δείγματα ενδέχεται να μην είναι αξιοποιήσιμα.

Και ενώ ασχολείστε δήθεν με τη χώρα, ο Ερντογάν βγήκε και χαρακτήρισε συμμορίες και τρομοκρατική οργάνωση του Ποντίους!

Ενώ ασχολείστε δήθεν με τη χώρα, ο ελληνικός λαός πεινάει, η ακρίβεια τον χτυπάει και οι δήθεν άριστοι μιλούν για επιτυχίες. Ορίστε (δείχνει φωτο), η Ελλάδα είναι προ-τελευταία στο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν το 2023. Βρίσκεται 33% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ!! Η δήθεν επιτυχία οδηγεί τον Έλληνα στην δυστυχία και τον ολιγάρχη στην ευτυχία.

Εμείς λέμε στους Έλληνες: για να πολεμήσεις το βρώμικο σύστημα πρέπει να φτιάξεις πρώτα ένα καθαρό σύστημα . Ελάτε μαζί μας, για να ξεβρωμίσουμε το σύστημα και να φτιάξουμε με καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες, μια Ελλάδα μεγάλη.

Ξέρετε κύριοι της αντιπολίτευσης τι σημαίνει επιτυχημένη αντιπολίτευση; Επιτυχημένη αντιπολίτευση είναι αυτή που μπορεί να πείσει τον λαό ότι έχει λύσεις για όσα δεν μπορεί η κυβέρνηση. Όποιο δεν το έχει καταλάβει αυτό και αναλώνεται στο να προσπαθεί να αποδείξει πόσο κακή είναι η κυβέρνηση, είναι καταδικασμένος να παραμείνει για πάντα στην αντιπολίτευση.

Μπορεί το φιλότιμο κύριοι να είναι λέξη ελληνική. Εσείς όμως, αν και Έλληνες, απέχετε μακρά από το να το διαθέτετε. Ο καγκελάριος Κουρτς στην Αυστρία παραιτήθηκε για χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων. Ο Κόστα στην Πορτογαλία για μια και μονο αναφορά ενός πιθανού σκανδάλου. Ο Τζόνσον στην Βρετανία για ένα ποτό εν μέσω covid. Υπουργός στη Νορβηγία επειδή χρησιμοποίησε το υπουργικό αυτοκίνητο για να πάει στον παιδικό σταθμό το παιδί του. Εσείς ελέγχετε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, μοιράζετε χρήματα στα ΜΜΕ, είστε βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, ο πρωθυπουργός παίρνει το αεροσκάφος και πηγαίνει βόλτες, έχουμε στα Τέμπη νεκρούς αλλά δεν παραιτείται κανείς!


Ελληνική Λύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ