close search results icon

Ομόφυλα ζευγάρια: Προειδοποιητικές βολές και σενάριο καταψήφισης από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Οι αιχμές και το ακραίο σενάριο. 

Στις 6 το απόγευμα και με μαγνητοσκοπημένη και όχι ζωντανή συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει μπει στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας και έχει φέρει συνθήκες έκρηξης εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να ανοίξει τη συζήτηση μετά και την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική ρύθμιση, ωστόσο, το θέμα σκοντάφτει, ως γνωστόν, σε πολλούς διαφωνούντες βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης. Την ίδια στιγμή η κάθετη διαφωνία του Μάκη Βορίδη βάζει και ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, καθώς είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο υπουργός να καταψηφίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησής του.

Στο Μαξίμου μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει να κινηθούν με προσεκτικό τρόπο προκρίνοντας τις καθυστερήσεις και το μασάζ προς τους διαφωνούντες, αλλά με την ασφάλεια πως το νομοσχέδιο θα περάσει πανηγυρικά με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τι θα συμβεί όμως εάν η αντιπολίτευση αποφασίσει να αυξήσει την πίεση;

Οι αιχμές και το ακραίο σενάριο

Μπορεί, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ετοιμάζεται να φορέσει ξανά το κοστούμι του προοδευτικού πολιτικού με τις πλάτες άλλων κομμάτων, όμως ήδη έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται αιχμές από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τον τόνο έδωσε από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρόεδρο του κόμματος να στέλνει μήνυμα προς τον πρωθυπουργό λέγοντας «δεν θα μεταβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης τα εσωκομματικά του προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι δικά του, κι ας τα λύσει. Η κυβέρνηση νομοθετεί. Εμείς δεν πρόκειται να "δέσουμε τα κορδόνια" της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέπεμψε, πάντως, στις σημερινές ανακοινώσεις σημειώνοντας «σε ό,τι αφορά στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, το κριτήριο μας θα είναι ο απόλυτος σεβασμός στο συμφέρον του παιδιού και τα δικαιώματά του. Θα περιμένουμε να ακούσουμε τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, και στη Βουλή θα κριθούμε όλοι μας», όμως η πρώτη βολή ήδη εκτοξεύθηκε.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα δεν είναι το ίδιο εύκολα, όμως, πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο ακόμη και για προτάσεις ακόμη και για καταψήφιση του νομοσχεδίου για αύξηση της πίεσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες το βράδυ, άλλωστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Παππάς, δήλωσε (action24) με νόημα «δεν είναι τζάμπα η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ», με τα λόγια αυτά να παίρνουν διάφορες ερμηνείες.

Εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά αμήχανο για την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πίσω σε ένα ταυτοτικό θέμα για το οποίο έχει καταθέσει ήδη πρόταση νόμου, όμως τα σενάρια κυκλοφορούν.

Άγνωστες παραμένουν οι σκέψεις στα στρατόπεδα της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από το εσωτερικό μέτωπο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης περιμένουν τη σημερινή τοποθέτηση Μητσοτάκη προκειμένου να καταστρώσουν περαιτέρω τα σχέδιά τους.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ