close search results icon

Ομόφωνα αθώος ο Βαγγέλης Σταθόπουλος

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Δικαίωση για τον Βαγγέλη Σταθόπουλο, που είχε καταδικαστεί με τους συγκατηγορούμενούς του για κλοπή σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό στo πλαίσιo της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βάσει του τρομονόμου (187Α).

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών σχετικά με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοφορίας, και ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη αναφορικά με το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση για διακεκριμένη οπλοκατοχή κατ' εξακολούθηση κατά μόνας, για κλοπή κατ' εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την κατοχή των όπλων που δεν εμπίπτουν στο 187Α.

Ο Διονύσης Μπάκα κρίθηκε ένοχος για συνεργεία σε πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατικής πράξης και της παράνομης οπλοκατοχής κατ' εξακολούθηση μόνο για τα όπλα που βρέθηκαν στον Χολαργό, αλλά αθώος για τις υπόλοιπες πράξεις που του αποδίδονται.

Η διαδικασία συνεχίζεται επί των ελαφρυντικών.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ