close search results icon

Οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ στο μαντρί κτηνοτρόφου στο Ηράκλειο

Οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ στο μαντρί κτηνοτρόφου στο Ηράκλειο

Γράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης

Όπλα που εξετάζεται αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποιες περιπτώσεις ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. και του Α΄ τμήματος Ηρακλείου κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν για υπόθεση ζωοκλοπής στο ποιμνιοστάσιο και το σπίτι ενός Έλληνα κτηνοτρόφου, το πρωί της Τετάρτης.

Στις εγκαταστάσεις του 25χρονου, που βρίσκονται σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο «Καλάσνικοφ» με το γεμιστήρα του το οποίο παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες κατοχής, μια ξιφολόγχη και φυσίγγια. Μάλιστα, για μια από τις καραμπίνες είχε δηλωθεί το 2021 ότι είχε κλαπεί από το σπίτι του στο Κορακοβούνι Ηρακλείου.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή οπλισμού, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει αν εμπλέκεται και σε άλλες παρανομίες.

*Φωτογραφία αρχείου

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ