close search results icon

Οργή από την αδελφή του Ιάσονα ενόψει της δίκης - Ποινή «χάδι» στο πειθαρχικό

Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση!

«Οργή και θυμός» για τo τροχαίο έγκλημα, με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη και υπαίτιο τον οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή, από την αδελφή του 23χρονου, η οποία 20 μήνες μετά ζητά το αυτονόητο, να αποδοθεί Δικαιοσύνη στην επικείμενη δίκη της υπόθεσης την ερχόμενη Δευτέρα, στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Με μια συγκινητική επιστολή στην ιστοσελίδα rosa.gr, η Κατερίνα Λαλαούνη εκφράζει την έκπληξη της οικογένειας για το γεγονός ότι το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινής μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, αφήνοντας το δικαίωμα της εφέσεως το οποίο άσκησε.

«Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή» τονίζει η κοπέλα.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές για το νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας να μην τιμωρούνται σοβαρά. «Οι ποινές να μην είναι μικρές και με αναστολή ή να καθυστερεί η απόδοση δικαιοσύνης τόσο που να μην εκδικάζεται ποτέ! Να μην αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας ή οι υπαίτιοι πάντα να κυκλοφορούν ελεύθεροι λέει συγκεκριμένα και απευθύνει έκκληση να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές». Η «ζωή πρέπει να αξίζει όσο της αναλογεί» καταλήγει.

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια του θύματος, η οποία ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει ακούσει ούτε μια συγγνώμη, είχε δωρίσει τα όργανά του, δίνοντας ευκαιρία στη ζωή σε έξι ασθενείς.

Όλη η επιστολή έχει ως εξής

Γεια σας,

Ονομάζομαι Κατερίνα Λαλαούνη και είμαι η αδερφή του Ιάσονα Λαλαούνη που έχασε τη ζωή του έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα στις 21/11/2022,εκδικαζεται η υπόθεση του αδερφού μου στο Ποινικό Δικαστήριο συγκεκριμένα στο Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κτίριο 9, Αίθουσα 4 , όμως προηγήθηκε το Πειθαρχικό Δικαστήριο όπου προς έκπληξη δίκη μου και των οικείων μου ο κατηγορούμενος δέχθηκε την ποινή των μόλις 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως και μάλιστα αφήνοντας του το δικαίωμα της εφέσεως ,το οποίο άσκησε κιόλας.

Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση! Απορία επίσης για τη συνέχεια της εκδίκασης αν αναλογιστεί κανείς ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο ορίζει ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται πλημμέλημα.

Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή!

Ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης της οδικής κυκλοφορίας και τον ΚΟΚ ή τις κόρνες και χειρονομίες -προτροπές άλλων οδηγών; Για όλα αυτά υπάρχουν οι απαντήσεις στα βίντεο των γύρω καμερών!

Όλα αυτά τα λέμε όχι γιατί θα μπορέσουμε τελικά να αλλάξουμε κάτι αλλά για τον επόμενο οδηγό που θα βρεθεί έρμαιο λανθασμένων αποφάσεων γιατί δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα ως τώρα στο αν κάποιος λόγω ιδιότητας μπορεί να στρίψει στο ίδιο σημείο και για να μην ξαναδοθεί μια παιδαριώδης ποινή των 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως για το επόμενο θύμα.

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα τροχαία και οι ποινές αναλόγως των αποτελεσματων;3 μήνες αργία με απόλυση και μάλιστα χωρίς συγγνώμη για εμάς ως τώρα!

Ελπίζουμε και πιστεύουμε στα ελληνικά δικαστήρια και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο ενός ανθρώπου που βρήκε ένα ακινητοποιημένο εμπόδιο στο δρόμο του και ίσως να έχει ήδη κατηγορηθεί από κάποιους ότι έφταιγε κιόλας για το ότι πέθανε ,για το ότι βρέθηκε εκεί ,για το εάν δεν έγινε Σούπερμαν να πηδήξει πάνω από το σταματημένο όχημα να σωθεί.

Σας παρακαλώ όλους εκεί έξω να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές! Οι ποινές να μην είναι μικρές και με αναστολή ή να καθυστερεί η απόδοση δικαιοσύνης τόσο που να μην εκδικάζεται ποτέ! Να μην αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας ή οι υπαίτιοι πάντα να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η Ζωή πρέπει να αξίζει όσο της Αναλογεί!

Σημειώνεται ότι είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον άνδρα της Τροχαίας, που είχε απομακρύνει με άσχημο τρόπο έναν από τους αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, τον διανομέα που επιχειρούσε εκείνη την ώρα να εξηγήσει πως είχε συμβεί το τροχαίο. Το τραγικό συμβάν είχε καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό από τη Βουλή και τα απέναντι κτίρια.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ