close search results icon

Οργή των αγροτών στη Νάουσα: «Τέτοιες κ@@μπες θα τις ζήλευαν και οι καλύτερες γυμνάστριες!»

Ανακοίνωση με συγκεκριμένα "ντοκουμέντα" τα οποία αποδείχτηκαν "είπα-ξείπα" από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Από τη μία είδαμε και αποτυπώσαμε τα όσα αναφέρει ο ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας για τις δενδροκαλλιέργειες και όσα τις διέπουν αυτό το διάστημα, με δεδομένα τα γεγονότα του 2022 και με απόρροια έως σήμερα (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/eftasan-sto-giati-yparchoyme-oi-synetairistes-stin-pella-varia-anakoinosi-117864).

Να όμως, που στην αναφορά για τον ΕΘΕΑΣ και την «αυτήν στόχευση της ιδρύσεως του», φαίνεται ότι συμβαδίσαμε στη σκέψη με τον Ενιαίο Σύλλογο Αγροτών Νάουσας και τον Πρόεδρο του Μάκη Αντωνιάδη (εκ των αγροτικών φορέων που εκφράζουν άποψη καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών με συγκεκριμένη συχνότητα και όχι…όποτε θυμηθούν και κινηθούν κι άλλοι), και με αφορμή το deminimis γίνεται σαφής λόγος. Με αιχμή, ως συνηθίζει ο ημαθιώτικος δραστήριος Σύλλογος.

Ο Σύλλογος, με ανακοίνωση που την απέστειλε και στην Πέλλαnews (έχουμε φιλοξενήσει πολλές φορές δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου από τη Νάουσα στα ρεπορτάζ μας για τα αγροτικά ζητήματα και αποτελεί για μας έναν σοβαρό συνδικαλιστικό φορέα) αναφέρει τα εξής:

«Πήρε ΦΕΚ στις 8/4/23 επιτέλους το deminimis για τις βροχοπτώσεις.

Τέτοιες κωλοτούμπες θα τις ζήλευαν και οι καλύτερες γυμνάστριες.

~ Στις 20/1/23 η απόφαση που πήραν όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ μιλούσε για 135€/στρέμμα στις ζημιές από 40% και 150€/ στρέμμα για ζημιές από 50% και πάνω (http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/14228-dt200123).

~ Στις 6/3/23 βγήκε ένα άλλο δελτίο τύπου που μιλούσε για 80€/στρέμμα για όλες τις ποικιλίες πάνω 30% (http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/14636-dt060323).

~ Στις 8/4/23 βγήκε το ΦΕΚ που μιλά για 80€/στρέμμα για τις ποικιλίες πάνω από 40% .Με τόσες στροφές που πήραμε ούτε μπαλαρίνες να ήμασταν. Λοιπόν από την στιγμή που το υπουργείο δεν είναι ένας συνομιλητής που μπορείς να βγάλεις άκρη πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της δικαιοσύνης για να βρούμε το δίκιο μας.

~ Στο ίδιο ΦΕΚ θα δοθεί deminimis 70€/στρέμμα σε όλους τους παραγωγούς που καλλιεργούν ροδάκινα νεκταρίνια βιομηχανικά ροδάκινα και βερίκοκα εκτός από τους παραγωγούς που ενισχύθηκαν το περσινό φθινόπωρο από το ταμείο κρίσεων της ΕΕ ( δηλαδή χρήματα από την ΕΕ) (https://www.e-nomothesia.gr/kat-agrotike-anaptukse/georgia/ya-2672-245404-2022.html).

Με ποια λογική εξαιρούνται όλοι αυτοί οι παραγωγοί από εθνική χρηματοδότηση;

Πρέπει άμεσα η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας να πάρει πρωτοβουλίες.

Πρέπει εδώ και τώρα να προστατεύσει τους παραγωγούς μέλη της.

Πρέπει και η ΕΘΕΑΣ να πάρει θέση επιτέλους.

Αν θέλει η ΕΘΕΑΣ να μην έχει την τύχη του προκατόχου της, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ