close search results icon

Όταν οι «Ειδοποιήσεις» βγήκαν από τις οθόνες

Όταν οι «Ειδοποιήσεις» βγήκαν από τις οθόνες

Όταν οι «Ειδο-ποιήσεις» βγήκαν από τις οθόνες

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μουσείου Γέσιου σε οργάνωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος", πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στην Έδεσσα, η δεύτερη μετά τη Θεσσαλονίκη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ειδο-ποιήσεις» της Εδεσσαίας Σοφίας Μιμιλίδου. Την εκδήλωση προλόγισε ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Χατζηπέγιος.

Μυημένοι και μη στην ποίηση βρέθηκαν σε μια βραδιά που απέδειξε πως ο ποιητικός λόγος μπορεί ακόμη να συγκινεί, να ενεργοποιεί και να συνομιλεί ζωντανά με το κοινό του.

Η παρουσίαση είχε έντονα διαδραστικό χαρακτήρα, με οπτικοακουστικό υλικό και βίντεο να πλαισιώνουν τον λόγο, μεταφέροντας τις «ειδο-ποιήσεις» από τον ψηφιακό κόσμο στο εδώ και τώρα της συλλογικής εμπειρίας. Οι ομιλητές της βραδιάς, ο ποιητής Θοδωρής Σαρηγκιόλης, και η φιλόλογος Παναγιώτα Τυρπάνη, φώτισαν με τις παρεμβάσεις τους το περιεχόμενο και τις θεματικές της συλλογής, αναδεικνύοντας τόσο την ποιητική της πολυσημία όσο και τον σύγχρονο προβληματισμό που τη διατρέχει.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η τοποθέτηση της ίδιας της ποιήτριας, η οποία μίλησε για τη διαδρομή και τις αφετηρίες του βιβλίου, επιβεβαιώνοντας ότι οι «Ειδο-ποιήσεις» δεν επιδιώκουν απλώς να διαβαστούν, αλλά να λειτουργήσουν ως σήματα αφύπνισης μέσα σε μια εποχή ψηφιακής κόπωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ