close search results icon

Ουκρανικά πλήγματα 900 χλμ. εντός της Ρωσίας

Ουκρανικά πλήγματα 900 χλμ. μέσα στη Ρωσία πλήττουν στρατηγικές στρατιωτικές υποδομές, επισημαίνοντας την πίεση στο Κρεμλίνο.

Σφοδρά ουκρανικά πλήγματα μακρού βεληνεκούς έπληξαν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και ένα στρατηγικό κέντρο κατασκευής πυραύλων, το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη του νέου ρωσικού δορυφορικού δικτύου Ίντερνετ, παρόμοιου με το Starlink.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε την επιχείρηση, δηλώνοντας ότι πύραυλοι τύπου cruise Flamingo έπληξαν την πυραυλική μονάδα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 900 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Κιέβου να ασκήσει πίεση στη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου. Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε: «Είναι σημαντικό να μειωθεί το πολεμικό δυναμικό της Ρωσίας. Χρειάζεται ειρήνη και αυτό πρέπει να γίνει σαφές στη Ρωσία – μέσω συγκεκριμένων καταστροφών σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις».

Παράλληλα, το γενικό στρατιωτικό επιτελείο της Ουκρανίας εξειδίκευσε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Νίζνι Νοβγκορόντ και το Κέντρο Πυραύλων και Διαστήματος στη Σαμάρα. Το εν λόγω Κέντρο είναι υπεύθυνο για την κατασκευή των πυραύλων που θέτουν σε τροχιά τους δορυφόρους του ευρυζωνικού δικτύου Rassvet, της ρωσικής εναλλακτικής λύσης στο αμερικανικό Starlink.

Αντίθετα, οι τοπικές αρχές στο Νίζνι Νοβγκορόντ δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημη επιβεβαίωση της επίθεσης. Από την πλευρά τους, οι αρχές στη Σαμάρα ανακοίνωσαν ότι απώθησαν μια μεγάλη πυραυλική επίθεση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε υποδομές, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

πηγή: indicator.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ