close search results icon

Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματίες

Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματίες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό χτύπημα σε ουκρανική νομική σχολή που είναι γνωστή στους ντόπιους ως «κάστρο Χάρι Πότερ» στο λιμάνι της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 32 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση της Δευτέρας, με 23 από αυτούς να νοσηλεύονται.

Πλάνα έδειξαν την οροφή του περίτεχνου κτιρίου, μια ακαδημία ιδιωτικού δικαίου, αλλά κατεστραμμένη μετά την επίθεση καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες.

«Τέρατα. Κτήνη. Άγρια. Απόβρασμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε ο δήμαρχος της Οδησσού Χενάντι Τρουχάνοφ σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram. «Οι άνθρωποι πάνε μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα και πυροβολούν και σκοτώνουν».

Το κτίριο αναφέρεται επίσης ότι είναι η κατοικία του εξέχοντος πρώην βουλευτή Serhiy Kivalov, ο οποίος διευθύνει τη νομική ακαδημία και πιστεύεται ότι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, Ντμίτρο Πλετεντσούκ, δήλωσε ότι η επίθεση διεξήχθη από βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M με κεφαλή διασποράς.

«Εξετάζουμε τον τύπο του πυραύλου. Οι ιατροδικαστές προχώρησαν στην απαραίτητη αξιολόγηση για αυτό τον σκοπό. Όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, εργάζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης. Ακόμη ένα έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο Ντμίτρο Πλεντετσούκ, εκπρόσωπος Νότιων Δυνάμεων Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέφθηκε το Κίεβο, σε μια περίοδο που η Ουκρανία αναμένει με αγωνία τα νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από τους συμμάχους της.

Μια φοιτήτρια στην ακαδημία που αυτοπροσδιορίστηκε με το μικρό της όνομα, Μαρία, είπε ότι η φωτιά προκλήθηκε όταν αναχαιτίστηκε ο πύραυλος.

«Μπροστά στα μάτια μου, ένας πύραυλος καταρρίφθηκε, αυτό ήταν ακριβώς μπροστά μου. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και το τζάμι έτρεμε. Και μετά το είδα αυτό», είπε στο Reuters, δείχνοντας το φλεγόμενο κτίριο.

«Λίγο πριν συμβεί αυτό, θέλαμε να πάμε εκεί κάτω για μια βόλτα, αλλά δόξα τω Θεώ δεν ήμασταν εκεί όταν συνέβη».

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ